Devintokas nakvojo Laisvės alėjoje

Vakar Kauno policija visą naktį ieškojo buvusio kolegos sūnaus – Kovo 11-osios vidurinės mokyklos devintoko.

Baimintasi, kad penkiolikametis išėjo iš namų, vedamas tikslo nusižudyti.

Pirminiais duomenimis, pastaruoju metu paauglys nelankė mokyklos, ir tai ėmė aiškėti, tėvams paprašius sūnaus pažymių knygelės. Po šio pokalbio, kurio metu penkiolikamečiui pavyko išsisukti neva knygelė pas mokytoją, jis nutaikęs pirmą patogią progą dingo iš namų.

Paauglio pasigesta apie penktą vakaro, nors prieš valandą, tėvui išeinant trumpam iš namų, sūnus niekur eiti neketino. Įtartina buvo ir tai, kad paauglys išėjo be mobiliojo ryšio telefono, su kuriuo niekada nesiskirdavo. Nepasiėmė jis ir raktų nuo buto.

Apie pusę dešimtos, paaiškėjus, kad sūnus ne pas draugus, kaip manyta, o nežinia kur ir ką sugalvojęs, nuspręsta kreiptis į Dainavos policijos komisariatą, kurio teritorijoje ši šeima gyvena. Išeidamas iš namų, paauglys nepaliko jokio raštelio. Be to, tai buvo pirmas kartas, kai jis taip dingo.

Pareigūnai tvirtina pernakt tikrinę visas įtartinas mikrorajono vietas ir miesto stotis.

Dingęs penkiolikametis surastas tik vakar ryte. Pirminiais duomenimis, apie devintą ryto Laisvės alėjoje jį, susisukusį iš šalčio, sutiko vieno draugo mama. Prieš tai jis dar skambino draugams ir prašė, kad šie „suorganizuotų” pinigų.

Gavę žinią, kur yra jų sūnus, penkiolikamečio tėvai patys atskubėjo į miesto centrą ir jį parsivežė.

Kadangi policija dėl paauglio dingimo be žinios pradėjo ikiteisminį tyrimą, vakar rytą jis buvo apklaustas. Penkiolikametis teigė nėjęs į mokyklą, nes ten buvo reketuojamas.

Dar paauglys pasakojo nakvojęs naktį M.Žilinsko dailės galerijos prieigose, glausdamasis už jos kolonų. Į miesto centrą, pabėgęs iš namų, jis atvažiavo dviračiu.

Devintoko versija, kad mokykloje jis buvo reketuojamas, pareigūnams kelia abejonių. Pavyzdžiui, mokykloje jis buvo apsimelavęs, kad turės ją keisti, nes skiriasi tėvai. Tačiau reketo versija, pareigūnų patikinimu, būtinai bus patikrinta.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.