Policijos departamento išvados sudrebino Akmenės rajono policijos komisariatą

Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnybos tikrinimo išvada dėl pareigūno vardo pažeminimo tris Akmenės rajono Policijos komisariato pareigūnų postus paliko tuščius.

Tokią departamento išvadą gavęs Akmenės rajono Policijos komisariato viršininkas Aurijus Jusys jau kitą dieną iš darbo atleido komisariato Organizacinio poskyrio vyriausiąjį postinį Raimundą Driezą, Viešosios tvarkos skyriaus patrulį Giedrių Bliudsukį ir vyriausiąjį patrulį Stasį Šimą. R. Driezas šią vasarą girtas automobiliu įvažiavo į tvenkinį Naujosios Akmenės centre ir tai nuslėpė, o du kolegos padėjo išvengti atsakomybės.

Liepos 18-ąją prieš vidurnaktį su trenksmais Naujosios Akmenės centre į tvenkinį įlėkęs automobilis „Audi 100” išgąsdino netoliese buvusius žmones rašo dienraštis „Šiaulių kraštas”.

Pro priekines dureles vairo pusėje iššoko komisariato Organizacinio poskyrio vyriausiasis postinis R. Driezas, o iš keleivio pusės – kitas vyras. Jie svirduliavo, buvo nugriuvę, todėl pašaliečiams atrodė girti. Ne vienas įvykiais susidomėjęs smalsuolis stebėjosi, kad į avarijos vietą atvažiavę budintys policininkai nesiėmė iškart apklausti kaltininko.

Avariją mačiusi praeivė, baimindamasi, kad akmeniškiai policininkai neobjektyviai ištirs avariją, paskambino į Šiaulių miesto Vyriausiąjį policijos komisariatą.

Pradėtą administracinę bylą iki galo sutvarkė Akmenės rajono Policijos komisariatas. Jis paskelbė, kad policininkas R. Driezas savo automobilyje važiavo girtutėlis – kraujyje buvo 2,3 promilės alkoholio, tačiau – kaip keleivis. Policininkai nustatė vienintelę savo bendradarbio R. Driezo kaltę – kam jis griebė važiuojančios mašinos vairą, ir už tai nubaudė 30 litų bauda.

O mašiną, kaip teigiama policijos išvadose, vairavo Akmenės rajono Kultūros centro darbuotojas Vladislovas Šalinas, kuris buvo blaivutėlis. Jį nubaudė labiau negu mašinos savininką – 150 litų bauda.

Įvykiais Akmenės rajono policijos komisariate susidomėjo Policijos departamento Vidaus tyrimų tarnyba ir po du mėnesius trukusio patikrinimo paskelbė išvadas.

Departamento pareigūnai konstatavo, kad R. Driezas girtas vairavo savo automobilį ir įsuko į tvenkinį, o paskui apie įvykį nepranešė policijai. Vėliau, prasidėjus administracinės bylos teisenai, kaip nurodoma departamento išvadose, R. Driezas siekė išvengti atsakomybės ir melavo bei vertė tai daryti kitus asmenis. Policininkas žinojo, kad V. Šalinas taip pat melavo, ir dėl to prasižengė, nes kaip pareigūnas turėjo nutraukti tokius neteisėtus veiksmus.

Policijos departamento pareigūnai nustatė ir policininkų, padėjusių R. Driezui išvengti atsakomybės, kaltę. Akmenės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patrulis G. Bliudsukis ir vyriausiasis patrulis S. Šimas turėjo galimybių nustatyti Naujojoje Akmenėje įvykusio eismo įvykio aplinkybes, dalyvius bei liudytojus, tačiau sąmoningai neatliko šių veiksmų ir nuslėpė tikrąsias aplinkybes, sudarė sąlygas, kad Kelių eismo taisyklių pažeidimas būtų įformintas kito asmens vardu.

Abu policininkai žinojo, kad V. Šalinas, kaip nurodoma departamento dokumente, „prisiimdamas atsakomybę, teikia melagingą informaciją, tačiau nesiėmė jokių priemonių nutraukti šiuos neteisėtus veiksmus, nes buvo tuo suinteresuoti ir padėti kolegai R. Driezui išvengti atsakomybės”. Be to, pareigūnai piktybiškai sakė netiesą tarnybinio patikrinimo metu ir trukdė nustatyti tiesą.

Policijos departamentas įvardijo R. Driezo, G. Bliudsukio ir S. Šimo veiksmus kaip pareigūno vardo pažeminimą.

Policijos departamento išvadose nurodyta „atkreipti komisariato viršininko A. Jusio dėmesį į neprincipingumą sprendžiant jam pavaldžių pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimus, o pasikartojus analogiškiems sprendimams bus sprendžiamas klausimas ir dėl jo tarnybinės atsakomybės”.

2005-12-09 11:08

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Policijos departamento išvados sudrebino Akmenės rajono policijos komisariatą"

  1. Žalnierukas

    Sodinti tokius ,,policininkus”, o ne taip sau lengvai išmesti iš darbo.O policijos vada už betvarke taip pat vyti lauk.Kitaip tvarkos niekad neivesime,jei ir toliau taip ,,bausime”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.