Čempionų puolimas – prieš vilniečių gynybą

Tikru Eurolygos B grupės favoritų siaubu tapę Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai šįvakar sieks dar vienos sensacingos pergalės. Lietuvos vicečempionai mes iššūkį šį sezoną klupinėjančiam dukart Eurolygos čempionų klubui Tel Avivo „Maccabi” (Izraelis).

Abi komandos, iškovojusios po tris pergales iš penkių galimų, turnyro lentelėje žengia greta – jos dalijasi trečiąją ketvirtąją vietas.

„Maccabi” strategas Pinis Geršonas supranta, kad pergalė prieš debiutantus jo komandai yra reikalinga kaip oras: „Pergalė prieš Vilniaus komandą būtų labai svarbi mūsų ateičiai B grupėje. Tai būtų mums kaip premija ir dėl to, kad „Lietuvos rytas” yra nugalėjęs mūsų pagrindinius varžovus Stambulo „Efes Pilsen” ir Barselonos „Winterthur FCB”.

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Nevenas Spahija su kolegomis vėl pasistengė iki smulkmenų išanalizuoti „Maccabi” žaidimą: „Nemanau, kad „Maccabi” šį sezoną gali vadinti nesėkmingu. Visi žino, kad Tel Avivo komanda yra Eurolygos čempionė ir visi priešininkai kovai su ja susitelkia labiau nei įprastai. Kita vertus, šiuo metu jiems dar nėra būtina žaisti taip gerai kaip finalo ketverto varžybose”.

N.Spahija įvardijo tris „Maccabi” lyderius – savo tautietį vidurio puolėją Nikolą Vujčičių, amerikiečius Antonį Parkerį bei Vilį Solomoną.

„Solomonas galbūt nėra toks naudingas komandai kaip buvęs jų įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius, tačiau jis yra rezultatyvus. Daug žinome apie „Maccabi” ir stengėmės gerai pasirengti kovai, o kaip seksis, matysime”, – kalbėjo N.Spahija.

Statistikos rodikliai yra palankesni „Maccabi” krepšininkams. Jie pataiko 49,7 proc. dvitaškių, 45,6 proc. tritaškių, 67 proc. baudų, atkovoja po 35 kamuolius, perimta po 7,6, klysta 14,2 karto. Komandos naudingumo balų vidurkis – 94,6.

„Lietuvos rytas” dvitaškius meta 47,3 proc. taiklumu, tritaškius – 32,1 proc., baudas – 66 proc., atkovoja 34,2 kamuolio, perima 9,6, klysta 14,6 karto. „Maccabi” vidutiniškai pelno 88 taškus per rungtynes, „Lietuvos rytas” – 72,6. Tačiau vilniečiai ir praleidžia gerokai mažiau taškų nei Eurolygos čempionai – vidutiniškai tik 68,4 taško, o „Maccabi” – 82.

Tad bus įdomu stebėti, kaip šįvakar „Nokia” arenoje garsioji „Maccabi” puolimo mašina bandys įveikti patikimą debiutantų gynybą.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.