Skandalą atmiešė garsių krikštynų vaizdai

Vilniaus merui Artūrui Zuokui antradienis buvo keistų sutapimų diena.

Vakar Seimo nariai balsavo ir po pateikimo pritarė komisijos išvadoms – jos yra nepalankios korupcija įtariamam sostinės vadovui, vadinamajam „abonentui”.

Tą pačią dieną ir TV3 televizijos žiūrovai, ir pats A.Zuokas galėjo pirmą kartą pasidžiaugti nufilmuotais šventiniais kadrais iš garsių krikštynų.

Prieš penkerius metus Vilniuje, Šv.Onos bažnyčioje, vykusioje ceremonijoje mero sūnaus penkiamečio Domanto Zuoko krikštatėviai buvo pats prezidentas Valdas Adamkus ir jo žmona Alma.

Dėl kasetės – dvi versijos

Netrukus po tų krikštynų nufilmuota medžiaga iš A.Zuoko namų dingo keistomis aplinkybėmis.

Ruošiant televizijos laidą dingusi laikyta kasetė pateko į žurnalistų rankas. Ji parodyta itin sudėtingu A.Zuokui metu – dabar meras yra atsidūręs politikų ir teisėtvarkos taikiklyje.

Agnė Zuokienė „Lietuvos rytui” teigė nežinanti, kur penkerius metus klajojo krikštynų įrašas ir kas jį perdavė televizijai.

TV3 laidos „Geri laikai. Blogi laikai” prodiuseris Virginijus Gaivenis tvirtino kasetę gavęs iš ceremonijoje dalyvavusio ir ją filmavusio asmens.

Tuo tarpu A.Zuokas laidos kūrėjams teigė, kad krikštynos nebuvo filmuojamos.

Apšvarino vakarėlio metu

Kasetė su įrašu iš mero namų Užupyje dingo praėjus savaitei po jo dukters Gabrielės ir sūnaus Domanto krikštynų.

Tą vakarą, kai šeima buvo apvogta, mero namuose vyko vakarėlis. Keliolika A.Zuoko partijos bendražygių ir bičiulių linksminosi terasoje, tad namie buvo tik antrajame aukšte miegoję vaikai.

Apie tai, kad tapo vagies auka, šeimininkai esą sužinojo tik kitos dienos rytą. Atidžiai apsidairyti namuose juos privertė netoliese gyvenantis bičiulis, atnešęs A.Zuoko krepšį, kurį jis neva atpažino ir atėmė iš nepažįstamo asmens gatvėje.

Paaiškėjo, kad dingo ne tiktai krepšys, bet ir A.Zuoko laikrodis, fotoaparatas, jubiliejinių monetų kolekcija, elektroninė užrašų knygelė, raktų ryšulys ir piniginė su banko kortelėmis.

Tą pačią dieną ant Vilnios šlaito buvo rasti išbarstyti raktai, banko kortelės, kurias šeimininkai jau buvo spėję užblokuoti.

„Apie vagystę policijai nepranešėme, nes nenorėjome mesti šešėlio ant mūsų svečių. Pavogtus daiktus nurašėme į nuostolius. Labiausiai gailėjomės prarastų krikštynų vaizdų”, – pasakojo A.Zuokienė.

Vagis pats prisipažino

Praėjus pusantrų metų po vagystės paaiškėjo, kad Zuokų namą apvogė policijai gerai žinomas jaunas vyras.

Sulaikytas dėl vagystės iš žinomos televizijos laidų vedėjos Editos Mildažytės kotedžo toje pat Užupio gatvėje, nusikaltėlis pats prisipažino kriminalistams apšvarinęs ir A.Zuoko namus.

Vagis nurodė vietą, kurioje laikė dar neparduotus iš mero pavogtus daiktus. Kasetės su krikštynų įrašu tarp jų nebuvo.

„Dabar kasetė atsirado. Kokiomis aplinkybėmis tai atsitiko, nežinau. Nebūtų Artūras meras, matyt, nebūtų ir iki šiol atsiradusi”, – spėliojo A.Zuokienė.

Padėjo neįvardytas asmuo

„Su vagimis mes nebendraujame”, – patikino V.Gaivenis, paklaustas, iš kur televizijoje atsidūrė kasetė, kurią A.Zuokas prarado prieš penkerius metus.

Prodiuseris aiškino gavęs įrašą iš vieno garsiųjų krikštynų ceremonijoje dalyvavusio ir ją filmavusio asmens.

„Kai kreipiausi į A.Zuoką, jis pasakė, kad buvo pavogtas fotoaparatas ir jame buvusi juosta. Apie filmuotą medžiagą buvo kategoriškai pasakyta, kad jos iš viso nebuvo”, – sakė V.Gaivenis.

Nutarę parodyti prezidento ir sostinės mero santykių kreivę, laidos kūrėjai ėmė domėtis, kas galėtų turėti siužetą pailiustruosiančios medžiagos.

„Tai, kad ją gavome, buvo visiškas atsitiktinumas. Vienas žmogus, kurio pavardės atskleisti tikrai negaliu, prasitarė, kad ją turi.

Jis sakė dažnai fotografuojantis įvairias krikštynas, vestuves, o sužinojęs, kad krikštynų ceremonijoje dalyvaus prezidentas, nutarė sau ją įsiamžinti”, – mįslingai kalbėjo prodiuseris.
Jūratė Kiliulienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.