Laisvės alėjoje sulaikyti plėšikai

Naktį iš penktadienio į šeštadienį centrinėje Kauno miesto gatvėje siautėjęs neblaivių jaunuolių ketvertas iškart po įvykdyto nusikaltimo buvo sučiuptas ir nugabentas į areštinę. Trijų praeivių sumušimu bei apiplėšimu įtariami chuliganai buvo sulaikyti jiems mėginant pasprukti iš nusikaltimo vietos.

Tą savaitgalio naktį mieste dirbę Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnai pranešimą apie Laisvės alėjoje vykstančias muštynes gavo apie 2.40 val. Tolėliau buvę patruliai į incidento vietą atvyko per porą minučių, o netrukus sulaukė ir pastiprinimo.

Laisvės alėjos ir Maironio gatvių sankryžoje būriavosi nemažas smalsuolių būrys, kurio viduryje stovėjo trys smarkiai sumušti vyriškiai. Šoko ištikti nukentėjusieji negalėjo greitai paaiškinti nelaimės aplinkybių, tačiau parodė į netoliese stovintį taksi automobilį. Į pastarąjį jau buvo spėję įlipti keturi jaunuoliai, tačiau pareigūnai akimirksniu juos išlaipino ir atvedė į nelaimės vietą.

Užteko pirmosios įtariamųjų ketverto akistatos su nukentėjusiaisiais, kad būtų įsitikinta, jog taksi automobiliu pasprukti mėginę ir vairuotojui iš anksto pusšimtį litų norėję įbrukti vaikinai yra nusikaltimo dalyviai bei iniciatoriai. Vieno iš keturių ilgapirščių rankose buvo pastebėta kailinė striukė ir mobilusis telefonas. Tai buvo būtent tie daiktai, kurių pasigedo vienas iš sumuštų vyriškių. Be to, nukentėjusieji, nors ir būdami kuklesnių pajėgų, prieš vieną iš plėšikų sugebėjo panaudoti savigynos veiksmus. Jis po apsilankymo arčiausiai esančiame Centro policijos komisariate buvo nuvežtas į Raudonojo Kryžiaus klinikinę ligoninę.

Sulaikytieji, pirminiais duomenimis, teisėsaugininkų akiratyje nėra naujokai – vienas jų netgi teistas. Chuliganų ketvertą sudarė vienas neseniai sulaukęs pilnametystės jaunuolis, vyriausias – 25-erių metų ir du 23-ejų metų vaikinai, girtumo patikrinimo metu kone vienodai „pripūtę” beveik po pusantros promilės. Sulaikomi įtariamieji patruliams nesipriešino, bet nekantriai mėgino pasiteisinti, esą jie nieko blogo nedarė, o tik „norėjo pakelti ant žemės gulėjusius smarkiai sumuštus vyriškius”. Pasiteiravus, kaip jų rankose atsidūrė vieno iš nukentėjusiųjų kailinė striukė bei mobilusis telefonas, sulaikytieji rišlaus atsakymo nebesurado.

Policijos pareigūnai po sėkmingai pasibaigusios sulaikymo operacijos nukentėjusiųjų trijulei iškvietė medikų pagalbą. Vyriškiams konstatuoti daugybiniai sumušimai, o vienam nukentėjusiajam teko siūti praskeltas lūpas.

Panašių nusikaltimų Laisvės alėjoje pastaruoju metu būta ir daugiau. Įvykių suvestinėse pasirodydavę pranešimai apie Kauno miesto centrinėje gatvėje nakties metu užpuldinėjamus, smarkiai sumušamus ir tiesiog nurengiamus bei apiplėšiamus praeivius iki šiol nebuvo pasižymėję tokia staigia ir sėkminga kulminacija. Teisėsaugininkai viliasi, kad nusikaltėlių gaujų, pasirinkusių savo dislokacijos vieta Laisvės alėją, neturėtų būti daug. Tad po pastarojo sulaikymo tikimasi, kad vienoje lankomiausių miesto gatvių bus kur kas ramiau.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.