Klaipėdiečiai nori daugiau šventinio spindesio ir ramybės kitąmet

Teatro aikštėje suspindusi eglė, nuotaikingas koncertas su Brėmeno muzikantais ir fejerverkų puokštės danguje šeštadienio vakarą klaipėdiečius apdovanojo šventine artėjančių Šv. Kalėdų nuotaika.

Teatralizuotą pasakos „Brėmeno muzikantai” interpretaciją su lietuviškomis dainomis atliko Klaipėdos muzikinio teatro solistas Virginijus Pupšys, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, grupės „Tabasco” nariai Gediminas Norvaišas, Edmundas Noreika, Artūras Kriaučiūnas, Edmundas Juška bei grupės „Studija” atlikėjai Stepas Januška ir Gintautas Litinskas. Su artėjančiomis šventėmis miestelėnus pasveikino meras Rimantas Taraškevičius ir Kalėdų Senelis.

Skambant Vienos valsui, šaltu mėliu suspindo pagrindinė uostamiesčio žaliaskarė, padangę nutvieskė įspūdingi fejerverkai. Iki Šv. Kalėdų liko tik 20 dienų.

Su kokiomis mintimis ir nuotaikomis klaipėdiečiai palydi 2005-uosius ir pasitinka šventes, ko tikisi ir laukia ateinančiais metais, šventinį vakarą paklausinėjome prie Kalėdų eglutės Teatro aikštėje susirinkusių žmonių.

„Dėkoju eglutės įžiebimo šventės organizatoriams ir dalyviams. Buvo tikrai gražus reginys, šilta, maloni atmosfera Teatro aikštėje. Ir eglutė, mano manymu, gražiai papuošta, tik galėtų būti bent trimis metrais aukštesnė”, – savo nuomonę apie renginį išsakė Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

Senuosius metus meras palydi skaičiuodamas šiemet padarytus gerus darbus ir džiaugdamasis, kad miestas keičiasi į gerąją pusę. „Tikiuosi, kad tai, ko nespėjome padaryti šiais metais, padarysime kitais. Sieksiu, kad Klaipėda taptų gražiu, puošniu uostamiesčiu, kuriame visiems būtų gera gyventi. Noriu, kad ateinančiais metais nebūtų didelių kataklizmų, kad išliktų tas pats tempas, kuriuo mes žengiame į priekį, kad visiems mūsų projektams įgyvendinti užtektų pinigų. Tačiau iki Kalėdų ir metų pabaigos dar liko visas mėnuo, per kurį dar bus daug kalėdinių renginių Atgimimo aikštėje, Jono kalnelyje. Visus klaipėdiečius kviečiu juose aktyviai dalyvauti”, – sakė R. Taraškevičius.

„Labai graži, įspūdinga šventė. Ir man, ir vaikams labai patiko, – sužavėta kalbėjo ponia Jūratė. – Ateinančiais metais tikimės būti sveiki ir laimingi. Noriu, kad vaikams mokslai sektųs, kad Lietuva taptų perspektyvesnė gyventi, kad mažiau jaunimo išvyktų. Daug mano draugių išvyko į užsienį, tenka jų vaikus prižiūrėti. Linkiu, kad ateityje tėvai augintų savo vaikus čia, Lietuvoje”, – sakė Jūratė.

O su ja į šventę atėję vaikai Danas ir Aurimas, džiaugėsi koncertu, gražiai papuošta eglute. „Nieko neypatingi žaisliukai, bet vis tiek graži eglutė. Beliko Kalėdų Senio sulaukti”,- šnekėjo berniukai. Danas prisipažino, kad svajoja apie kompiuterį, o Aurimas iš Kalėdų Senelio laukia dovanų „Legolendo”.

Eglutės įžiebimo šventė patiko ir poniai Julijai bei jos vaikams Pauliui ir Viliui.

„Labai gražiai eglutė papuošta”, – džiaugėsi Paulius. „Visada gražiai būna papuošiama”, – patikslino Vilius, jau penkerius metus dalyvaujantis eglutės įžiebimo šventėse.

„Aš šiemet chalatą dovanų užsiprašiau”, – sakė Paulius, o Vilius svajoja apie kompiuterį. „Man geriausia dovana – kad sūnui mokykloje sektųsi”, – sakė ponia Julija.

„Mes čia visa šeima susirinkome, – prie Julijos ir vaikų prisijungė merginos Aušra ir Vaida. – Kartu įžiebti eglutę – jau tapo mūsų tradicija”. Merginos sakė, kad šiemet eglutė gražiai papuošta, bet gali būti ir geriau. „Tokio didelio, gražaus Lietuvos miesto kaip Klaipėda pagrindinė eglė galėtų ir labiau spindėti. Pasigendame ant jos įdomesnių žaisliukų. Galėtų būti žaisliukų jūrine tematika, pavyzdžiui – jūros arkliukų”, – siūlė Aušra.

Danguolė ir Nerijus apgailestavo nespėję į šventę. „Tik į pačią pabaigą atvažiavome. Eglutė gražiai atrodo ir šventinė nuotaika juntama”, – sakė pora.

Jaunuoliai prisipažino šiemet įsigiję būstą, tad ateinančiais metais tikisi susitvarkyti buitį, pasidaryti remontą.

Senjorai Stanislava ir Albertas sakė niekada nepraleidžiantys Kalėdų eglės įžiebimo šventės. „Netoli gyvename, Sausio 15-osios gatvėje, tad kiekvienais metais ateiname pažiūrėti eglutės įžiebimo. O šiemet dar ir oras labai geras. Labai graži, gera šventė buvo. Mes kaip tik ten stovėjome, kur šaudė. Nuostabu. Ir koncertas – labai geras”, – džiaugėsi klaipėdiečiai.

„Geri metai šiemet buvo, gera vasara”, – optimistiškai nusiteikusi vertino 2005-uosius ponia Stanislava.

„O ateinančių metų dar reikia sulaukti. Norime, kad nebūtų nelaimių, katastrofų. Ne tik, kad mus jos aplenktų, bet kad visi žmonės būtų ramūs ir laimingi”,- linkėjo Albertas.

Jurga Petronytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.