Savižudybei pasirinko namo laiptinę

Kaimynui likimu skundęsis ir kelias savaites su virve kišenėje vaikščiojęs panevėžietis Algis B. praėjusį penktadienį rado kur ją pririšti.

Nevilties prislėgtas ir kalėjimo labiau nei mirties bijojęs 63 metų vyras ryžosi atsisveikinti su gyvenimu.

Kaimynus pribloškė ne tik 20 metų šalia gyvenusio žmogaus tragedija, bet ir jo pasirinkta savižudybės vieta.

Projektuotojų gatvėje gyvenęs pensininkas mirtį pasitiko daugiabučio laiptinės penktame aukšte.

Apie čia atrastą pakaruoklį policijos pareigūnams buvo pranešta 17.20 valandą.

Namo gyventojai guodžiasi bent tuo, kad kraupaus vaizdo nepamatė jų mažamečiai vaikai.

Vakar tragedijos pažymėtame name apsilankiusiam „Panevėžio ryto” korespondentui gyventojai pasakojo, kad šį rudenį Algį B. viena po kitos užgriuvo net kelios baisios nelaimės.

Pasak jų, versija, dėl ko ramus ir gal kiek per daug taurelę pastaruosius kelis mėnesius kilnojęs vyras paskelbė sau mirties nuosprendį, yra viena – „suknistas” gyvenimas.

„Tai pastaruoju metu buvo mėgstamiausias Algio posakis, – „Panevėžio rytui” sakė vienas kaimynas. – Mačiau, kaip iš nevilties jis verkia”.

Kaimynai sako, kad vyriškio bėdos prasidėjo maždaug prieš 2 mėnesius. Spalio pradžioje prie buvusio „Pušyno” restorano dėl kelių litų jis buvo užpultas ir sumuštas gaujos jaunuolių.

„Jį taip žiauriai sumušė, kad ant kūno sveikos vietos nebuvo likusios. Į reanimacijos skyrių paguldytą Algį medikai grąžino į gyvenimą, tačiau iš ligoninės jis grįžo jau kitoks, patirtą skriaudą labai sunkiai išgyveno”, – pasakojo viena kaimynė.

Iš mirties gniaužtų ištrūkęs vyras praėjus mėnesiui pats vos netapo žmogžudžiu. Būdamas neblaivus padarė avariją, kuri galėjo baigtis mažametės ir jos šeimos tragedija.

„Algis savo automobiliu partrenkė mergaitę, tačiau ji nepatyrė itin sunkių sužalojimų, greitai pagijo. Tačiau šis įvykis jį labai paveikė, gal tada ir tą virvę nusižiūrėjo. Vyras buvo tikras, kad jį pasodins į kalėjimą”, – prisiminė daugiabučio gyventojai.

Geriausiam savo kaimynui nelaimės prislėgtas vyras buvo prasitaręs, kad geriau pasikars nei sės į kalėjimą.

Šis raminęs draugą, kad už tokius nusikaltimus niekas nesodina, bet šie žodžiai, kaip dabar matyti, susikrimtusio vyriškio nepaguodė.

Kaimynai įtaria, kad paskutinis lašas, perpildęs pensininko Algio B. kantrybės taurę, buvo apklausa policijoje.

„Prieš savaitę dėl tos pačios eismo nelaimės jis vėl buvo iškviestas į policiją ir grįžo iš ten dar labiau subjuręs. Gal pernelyg jį ten pagąsdino”, – spėliojo kaimynas.

Nerimo kankinamas vyras, anot pašnekovų, paguodos namuose jau senokai nerasdavęs.

„Gal ir ne be priežasties, nes dažnai išgerdavo. Bet buvo ramus ir nekonfliktiškas, tik sugyventinės tai jau bijodavęs – ne kartą buvo išvytas lauk pro buto duris”, – prisimena kaimynai.

Algis B. buvo beturtis, butas, kuriame jis 20 metų gyveno, priklauso sugyventinei.

Darius Skirkevičius

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.