Iš mokyklos – greitąja

Pamokos metu suspardytas „Saulėtekio” pagrindinės mokyklos septintokas dėl smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę.

Iškvietė greitąją

„Yra buvę incidentų už mokyklos ribų, bet kad iš pačios mokyklos reikėtų vaiką išvežti greitąja, – tai mums pirmas kartas”, – apie gruodžio 1-osios įvykį dienraščiui sakė „Saulėtekio” direktorė Birutė Bartašiūtė.

Tądien dėl mokytojos ligos buvo sujungtos dvi klasės – septintokų ir aštuntokų. Vyko kūno kultūros pamoka.

Septintokas su bendraamžėmis mergaitėmis prie sporto salės ramiai sau žaidė šaškėmis, kai, grįžę iš stadiono, prie jo prikibo keli aštuntokai.

„Šiuo metu aiškinamės įvykį. Dar tiksliai nežinome, trys ar keturi aštuntokai puolė mušti ir spardyti septintoką. Smurto motyvai irgi nėra visiškai aiškūs, bet, ko gero, smūgiai pasipylė po apsižodžiavimo. Vaikas nebuvo praradęs sąmonės. Jį iškart apžiūrėjo medicinos felčerė, po to iškvietėme greitąją pagalbą, taip pat septintoko motiną,” – pasakojo direktorė.

Keikia mokytojus

Ji septintoką apibūdino kaip gerą mokinį, ko negalėjo pasakyti apie mušeikas aštuntokus.

„Nesuvokiama tai, kad dar įvykio išvakarėse raštu pasižadėję elgtis drausmingai jie kitądien smurtavo”, – stebėjosi B.Bartašiūtė.

Pasak jos, vaiką suspardę aštuntokai yra nesuvaldomi ir neprognozuojami. Nuo jų seniai kenčia ir bendraamžiai, ir mokytojai.

„Ko gero, tvarkysime dokumentus juos pašalinti iš mokyklos, nes kelia grėsmę aplinkiniams”, – pridūrė direktorė.

Jos pavaduotoja socialiniam darbui Jurga Matavičiutė „Klaipėdai” sakė, jog tarp 575 „Saulėtekio” mokinių maždaug 20 yra įžūlūs, nesimoko, trukdo pamokose, keikia mokytojus necenzūriniais žodžiais.

Dar 30 mokinių yra iš problemiškų šeimų, su jais irgi kyla sunkumų.

Aiškinasi kumščiais

Pirmojo policijos komisariato specialistė Lina Misevičienė „Klaipėdai” teigė, jog septintoką suspardę paaugliai pareigūnams yra seniai žinomi. Už teisėtvarkos pažeidimus jų mamos ne kartą baustos administracinėmis baudomis, tačiau moterys yra bejėgės sutramdyti sūnus.

Šią savaitę policija užfiksavo ir kitą incidentą – gatvėje susistumdė Sendvario pagrindinės mokyklos mokiniai.

„Ne vasarą, per atostogas, bet būtent prasidėjus mokslo metams padaugėja muštynių. Mokiniai savo santykius sprendžia ne žodžiais, bet kumščiais”, – pastebėjo Viešosios policijos nepilnamečių reikalų poskyrio viršininkė Violeta Girtavičienė.

Pasak jos, turimi duomenys apie smurtaujančius mokinius neatspindi tikrosios padėties.

„Incidentų būna nemažai, tačiau mokyklos ne visus viešina, pedagogai susitaria su nukentėjusiųjų tėvais, nepraneša policijai. Bet kai vaikas atvežamas į ligoninę, to nepaslėpsi”, – pridūrė pareigūnė.

Audronė Gliožerienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.