Teatruose bręsta pokyčiai

Vakar uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius su teatralais aptarė Klaipėdos lėlių ir Muzikinio teatrų perspektyvas.

Merą aplankė Lietuvos teatrų sąjungos pirmininkas Algis Matulionis ir teatrologė Salomėja Burneikaitė. A.Matulionis papriekaištavo, kad Klaipėdos lėlių teatras, gyvuojantis jau antrą dešimtmetį, iki šiol neturi savo patalpų. „Klaipėdos lėlininkai yra įdomūs ir verti turėti savo namus. Jei yra teatro kolektyvas, reikia jį branginti”, – sakė jis merui.

Šiuo metu teatras glaudžiasi Žvejų rūmuose, spektaklius rodo Teatro salėje, todėl grafikus tenka derinti su čia vaidinančiu Pilies teatru bei jaunimo teatru „Be durų”. „Teatrui skirtos patalpos yra remontuojamos, todėl neretai repetuoti tenka koridoriuje”, – sakė S.Burneikaitė.

Meras pažadėjo nepamiršti teatro ir pasirūpinti, kad Klaipėdos lėlininkams darbo sąlygos gerėtų.

Maestro Stasys Domarkas merui pristatė naująją valstybinio Muzikinio teatro vadovę Audronę Žigaitytę-Nekrošienę. „Iš Vilniaus stebėdama Klaipėdos kultūrinį gyvenimą, norėjau čia gyventi”, – sakė antrą savaitę teatro vadovės pareigas einanti kompozitorė A.Žigaitytė.

Iš sostinės į Klaipėdą dirbti atvažiavusi A.Žigaitytė įsikūrė teatro pastate. Vakar meras gavo prašymą dėl būsto skyrimo naujajai Muzikinio teatro vadovei.

Kompozitorė miesto merui pristatė ne tik muzikinius projektus, bet ir naujo Muzikinio teatro pastato viziją. Jos tikinimu, dabartinės salės net neverta rekonstruoti, nes tai akustinių galimybių nepagerintų.

Aurelija Kripaitytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.