Bilietų kainos skiriasi

Teatrų bilietų kainos yra skirtingos. Pigesni nei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro yra Dramos teatro bilietai.

Bilietų kainas lemia ir sėdimoji vieta, ir gyva muzika, ir spektaklio pobūdis, ir net atlikėjų skaičius.

„Muzikiniame teatre ne tik vaidinama, bet ir, skirtingai nei Dramos teatre, skamba gyva muzika, kurią atlieka orkestras. Visiems atlikėjams reikia išmokėti atlyginimus, todėl ir bilietų kainos skiriasi”, – aiškino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausioji administratorė Vita Petrauskienė.

Muzikinio teatro bilietų kainos svyruoja nuo 6 iki 18 litų. Premjerinių spektaklių bilietai kainuoja brangiau – nuo 25 iki 40 litų. Brangiausiai kainuoja bilietai į proginius, pavyzdžiui, naujamečius, spektaklius ir koncertus. Tokių renginių kainos siekia net 40 – 100 litų.

Muzikinio teatro žiūrovų salė suskirstyta į keturias dalis, pagal kurias taip pat nustatytos bilietų kainos. Brangiausiai už bilietus tenka mokėti pirmose septyniose eilėse sėdintiems žiūrovams.

Socialiai remtiniems asmenims ir studentams Muzikiniame teatre bilietai kainuoja šešis litus, tačiau už tokią kainą spektaklį tektų stebėti iš paskutiniųjų eilių. Į premjerinius spektaklius nuolaidos netaikomos.

Trečiadieniais popiet Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras į spektaklius kviečia mokyklas. Moksleiviams bilietai tądien kainuoja po penkis litus.

Klaipėdos dramos teatre bilietai į premjerinius spektaklius kainuoja nuo 15 iki 20 litų. Į kitus spektaklius bilietai kainuoja nuo 12 iki 15 litų.

Brangesni, nepriklausomai nuo eilės, bilietai yra parteryje, pigesni – balkone.

Studentams ir moksleiviams bilietai parduodami po 8 litus. 15 – 20 žmonių grupei bilietai kainuoja po 10 litų.

Bilietai į vaikiškus spektaklius tiek Dramos, tiek Muzikiniame teatruose kainuoja po 6 litus.

Klaipėdos dramos teatro vyriausioji administratorė Irena Banzaitė sakė, kad bilietų kainos priklauso ir nuo to, kas spektaklį pastatė. Pavyzdžiui, bilietai į Anželikos Cholinos spektaklius kainuoja brangiau – po 35 litus. O bilietai į gruodį vyksiantį koncertą „Peterburgo romansai” kainuos net iki 60 litų.

I.Banzaitė pasakojo, kad Dramos teatre stebėti spektaklius iš pirmųjų eilių žiūrovai nelabai pageidauja. Populiariausios vietos yra 3 – 8 Dramos teatro eilėse. Vietas šiose eilėse reikėtų rezervuoti iš anksto – maždaug prieš dvi savaites.

Giedrė Balčiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.