„Audi quattro” 25 metų jubiliejus

Pirmojo „quattro” atsiradimas susijęs su pirmaisiais važiavimo sniegu bandymais ir pažangiais techniniais sprendimais, kai varomosios jėgos perdavimui į priekinę ir galinę ašis buvo panaudotas tuščiaviduris velenas. Pirmasis – centrinio diferencialo tarp ašių, vėliau panaudojant „Torsen” principą įdiegimas – patobulintos koncepcijos „quattro” modelis prekyboje pasirodė 1980 metais. Šis griežto dizaino kupė modelis tapo didžiausią paklausą turinčia preke – su nuolatos keturiais varančiais ratais ir 200 arklio jėgų penkių cilindrų turbo varikliu modelis pirkėjus vyliojo sportiškumu, puikia technine charakteristika, patrauklia, revoliucine forma.

Tarp 1982 ir 1984 metų „quattro” iškovojo keturis pasaulio ralio čempiono titulus, o jo legendinių vairuotojų pasiekimai prisimenami iki šių dienų. Įkvėpti sėkmės smėlynuose ir sunkiai pravažiuojamose trasose, gamintojo lenktynių departamentas sutelkė jėgas ties žiedinėmis lenktynėmis. Čia taip pat buvo ryškus „quattro” nuolatinės keturių varančių ratų technologijos pranašumas, kuomet lenktyniniai „Audi quattro” JAV ir Europoje susirinko visus prestižinių varžybų apdovanojimus.

Bėgant metams, novatoriška transmisija „quattro” peraugo į keturių varomų ratų modelių šeimą ir šiandien yra neatsiejamu „Audi” vardo elementu, lėmusiu ir vėlesnių modelių populiarumą. Per 25 metus iki 2004 metų pabaigos iš „Audi” gamyklos išriedėjo per 1,8 mln. „quattro” modelių. Šiuo metu „Audi” gali pasiūlyti net 74 modelius su keturiais varomais ratais. Šis novatoriškas sprendimas ilgainiui tapo neatsiejama patikimo, saugaus ir galingo automobilio dalimi. Užtikrintas, greitas ir saugus vairavimas, kurį lemia į visus keturis ratus paskirstoma variklio galia, nuo šiol yra tarsi būtina patikimo ir saugaus automobilio sąlyga.

25 metų „Quattro” jubiliejaus proga savo klientams turime specialų pasiūlymą – užsisakius bet kurį „Audi A4” ar „Audi A4 Avant” modelį iš mūsų prekybos atstovų Lietuvoje, Vilniuje UAB „Keturi žiedai”, Kaune „Auto Juta” UAB ir Klaipėdoje UAB „Klasera” – mes jums padovanosime nuolatinę visų ratų pavarą „quattro”. Šią žiemą blogą orą jūs pastebėsite tik išlipę iš automobilio.
Dovanų kiekis ribotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.