Bankas „Nord/LB Lietuva” didina indėlių JAV doleriais palūkanas, valiutą pirks brangiau

Atsižvelgdamas į pokyčius tarptautinėje ir šalies pinigų rinkoje AB bankas „Nord/LB Lietuva” nuo gruodžio 1 dienos didina terminuotųjų indėlių JAV doleriais palūkanas ir tris savaites grynuosius eurus, Didžiosios Britanijos svarus ir Skandinavijos šalių valiutą pirks brangiau.

Pasak banko „Nord/LB Lietuva” Mažmeninės bankininkystės departamento direktoriaus Mariaus Plitninko, labiausiai išaugs palūkanos už trumpalaikius indėlius JAV valiuta.

„Didėjant indėlių palūkanoms gyventojams yra naudingiau santaupas JAV doleriais laikyti banke, o ne grynaisiais namuose, nes pasibaigus pasirinktam terminuotojo indėlio laikui jis gauna papildomas ir neapmokestinamas pajamas,” – sakė banko „Nord/LB Lietuva” Mažmeninės bankininkystės departamento direktorius Marius Plitninkas.

Nuo gruodžio 1 d. už trejų mėnesių trukmės terminuotą indėlį JAV doleriais bankas „Nord/LB Lietuva” savo klientams mokės 2,95 proc., už šešių mėnesių – 3,20 proc., o už metų trukmės – 3,40 procentus. Iki šiol už tokios trukmės indėlius banko mokamos palūkanos svyravo nuo 2,55 iki 3,25 procentų.

Pasak bankininko, gruodžio mėnesį valiutos keitimo apyvarta Lietuvoje tradiciškai padidėja. Atsižvelgdamas į šią tendenciją ir į tai, kad užsienyje dirbantys šalies piliečiai metams baigiantis įveža didesnį valiutos kiekį, bankas „Nord/LB Lietuva” pasiūlys grynąją užsienio valiutą keisti geresnėmis sąlygomis nei paprastai.

Palankesnis Didžiosios Britanijos svarų, Švedijos, Norvegijos ir Danijos kronų keitimo kursas banke „Nord/LB Lietuva” galios iki gruodžio 11 dienos. Už grynuosius eurus bankas mokės brangiau nuo gruodžio 11 iki gruodžio 21 dienos.

Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius banke „Nord/LB Lietuva” klientų padaugėjo daugiau nei 80 tūkst. ir spalio pradžioje banko paslaugomis naudojosi 486 tūkst. klientų.
Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius indėlių ir akredityvų banke padaugėjo 385,4 mln. litų iki 2,28 mlrd. litų.

„Nord/LB Lietuva”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.