Biržiečiai plėšikauti važiuoja svetur

Panevėžiečius gatvėje lupa jau ne vien savi, bet ir kitų rajonų sunkiai tramdomi nusikaltėliai.

Neseniai iš Biržų rajono į Panevėžį atsibastę neva darbo ieškoti du jaunuoliai ėmėsi plėšikauti ir vieną po kito žaloti niekuo dėtus žmones.

Susidarė įspūdis, kad biržiečiai pirmą kartą savo gyvenime mato gatvėse tiek daug žmonių ir, nenorėdami praleisti progos, puola beveik kiekvieną pasitaikiusį.

Policijai jie įkliuvo po to, kai antradienio vakare per mažiau nei valandą apiplėšė ir žiauriai sumušė tris moteris bei paauglį.

Trys biržiečių aukos atsidūrė ligoninėje.

Pirmąja šių plėšikų auka užvakar vakare tapo 18-metė mergina. Apie 20.45 val. Molainių gatvėje ją užpuolė du nepažįstami vaikinai,

Auką sumušę, jie atėmė rankinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas „Siemens C65”, akiniai, piniginė su 15 litų, dokumentai ir užrašų knygelė. Vėliau panevėžietė nuostolius įvertino 503 litais.

Maždaug po 15 minučių toje pačioje gatvėje buvo užpultas 14-metis. Paauglį du jaunuoliai sumušė ir pagrobė striukę bei mobiliojo ryšio telefoną „Motorola C55”. Nepilnamečio motina žalą įvertino 470 litų.

Praėjus dar 10 minučių gretimoje Kniaudiškių gatvėje ta pati porelė užpuolė 39 metų moterį. Pavartoję smurtą, plėšikai iš jos pagrobė rankinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas „Samsung”, vairuotojo pažymėjimas, pirštinės, akiniai. Panevėžietės patirti nuostoliai nustatinėjami.

Dar po 10 minučių Klaipėdos gatvėje plėšikų auka tapo 45 metų panevėžietė. Jaunuoliai ją sumušė ir atėmė rankinę. Joje buvo raktai, maisto produktai, parfumerija, 3 litai, banko mokėjimo kortelė. Moteris dar skaičiuoja, kiek patyrė žalos.

Jau gavus pirmuosius pranešimus apie nusikaltimus Molainių gatvėje, į šį mikrorajoną buvo nukreiptas policijos dėmesys. Patruliai apie pusę dešimtos vakaro ten ir sučiupo jau ketvirtą apiplėšimą spėjusius įvykdyti neblaivius jaunuolius. Jie turėjo kai kuriuos iš savo aukų pagrobtus daiktus.

Paaiškėjo, kad panevėžiečius puldinėjo du Biržų rajono gyventojai – 21 metų Laimonas Briedis ir pora metų jaunesnis Ernestas Stankevičius. Jie abu gerai žinomi Biržų rajono policijai, tenykščiame policijos komisariate jiems yra iškelta bylų dėl vagysčių ir plėšimų.

Abu biržiečiai jau kurį laiką gyveno Panevėžyje. Į apskrities centrą jie teigia atvažiavę ieškoti darbo. Gali būti, kad plėšikavimas gatvėse ir buvo tapęs šios poros amatu. Vakar paaiškėjo, kad šie biržiečiai iš tiesų yra susiję su daugiau Panevėžyje įvykdytų panašių nusikaltimų.

Įtariamieji su savo aukomis elgėsi itin žiauriai. Pareigūnai sakė seniai tokio brutalumo nematę. Net trys iš biržiečių antradienį apiplėštų žmonių atsidūrė ligoninėje. Tik viena moteris nusprendė sumušimus gydytis namuose.

Užpultuosius apgirtę nusikaltėliai daužė kumščiais ir spardė daugiausia taikydami į galvas.

Vienai moteriai jie netgi plėšte išplėšė iš ausų auskarus. Nuo moterų ir paauglio daužymo vienam plėšikui net sutinusi plaštaka.

Dviem paroms sulaikytiems ir į areštinę uždarytiems įtariamiesiems šiandien miesto apylinkės teisme prokurorai prašys suėmimo sankcijos.

Policija prašo atsiliepti žmonių, nukentėjusių nuo L.Briedžio ir E.Stankevičiaus. Jie turėtų atvykti į 1 kabinetą (K.Binkio g. 14, Panevėžys) arba paskambinti tel. 50 30 68, 50 33 63.

Rasa Stundžienė

„Panevėžio balsas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.