Pareigūnai siūlo uždrausti vaikams žaisti

Rengiamose miesto tvarkymo, sanitarijos ir viešosios tvarkos taisyklėse kartojami seni ir kuriami nauji absurdiški punktai.

Miesto tvarkymo taisykles pastarąjį kartą Klaipėdos savivaldybės taryba patvirtino prieš trejus metus. Naujas taisykles sudaryti prireikė todėl, kad nuspręsta jas papildyti naujais punktais dėl sanitarijos ir viešosios tvarkos laikymosi. Apsispręsta, kad šių sričių reikalavimai turi atsispindėti minėtose taisyklėse, tada nereikės kurti naujų dokumentų.

Naujas taisykles, papildžiusi jas įvairių institucijų pasiūlymais, pristatė Sveikatos apsaugos skyriaus vyr. inspektorė Nina Gendvilienė. Kiekvieną abejonių sukėlusį taisyklių projekto punktą pirmieji išnagrinėjo Miesto ūkio komiteto nariai. Jie siūlė parengti atskirą tvarką dėl teritorijų, kurios yra valomos rankiniu būdu. Politikai pabrėžė būtinybę nustatyti, kur ir kokias teritorijas turi valyti savivaldybė, o kur – gyventojai. Taip pat siūlyta išimties tvarka organizuoti dėl svarbių priežasčių apleistų teritorijų tvarkymą. Tokius įsakymus turėtų pasirašyti savivaldybės administracijos direktorė.

Taisyklių projekte siūlyta uždrausti nepilnamečiams ir jaunimui iki 18 metų miesto viešose vietose, įskaitant interneto svetaines, lankytis po 22 val. Politikai siūlė sumažinti amžiaus cenzą iki 16 metų. Tačiau politikai suabejojo, ar yra toks įstatymas, kuris tai draustų. Tai, kad tokią tvarką nustatė Vilniaus savivaldybės taryba, politikų nuomone, dar nieko nereiškia.

Analogiškas taisyklių punktas – dėl žmonių, jaunesnių kaip 18 metų, lankymosi viešuose miesto renginiuose be tėvų. Siūlyta nustatyti taisyklę, kad vaikams ir nepilnamečiams renginiuose vieniems būtų leista dalyvauti tik iki 23 val.

Siūlyta uždrausti muzikuoti miesto viešose vietose. Miesto ūkio komiteto narys Artūras Šulcas siūlė išbraukti iš taisyklių projekto šį punktą. Jo nuomone, ar gatvėje muzikuojantis asmuo ima už tai atlygį, yra kitų institucijų ir paties žmogaus asmeninis reikalas.

Bene absurdiškiausias punktas – draudimas vaikams daugiabučių butuose ir kiemuose žaisti kamuoliu. Mat daužymas kamuoliu į grindis ar sienas gali erzinti kaimynus. Tačiau taisyklių projekto rengėjams atrodo visai normalu leisti remontuoti butus nuo 6 iki 18 valandos. Dar siūlyta uždrausti miesto teritorijoje žaisti sportinius žaidimus, važinėti riedučiais ne tam skirtose vietose. Tokių siūlymų buvo ankstesnėse taisyklėse, bet politikai juos užginčijo. Atrodo, kad be didesnių ginčų šie punktai ir dabar bus išbraukti.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Pareigūnai siūlo uždrausti vaikams žaisti"

  1. soul

    krc lempa, jauciu pensininkams ish valdzios nx iskrust jau laikas butu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.