Vicemeras raginamas atsistatydinti

Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus nariai norėtų, kad iš partijos pasitraukęs E.Tamašauskas paliktų ir mero komandą

Savaitgalį surengtame Liberalų ir centro sąjungos Kauno skyriaus visuotiniame susirinkime nuspręsta, kad partiją palikę buvę kolegos turėtų atsistatydinti iš politinio pasitikėjimo pareigų. Pirmiausiai turimas galvoje Kauno vicemeras Erikas Tamašauskas, tačiau nepamirštas ir Antikorupcinės komisijos pirmininkas Stasys Žirgulis.

Žada „draugiškai” paklausti

Kauno meras Arvydas Garbaravičius vakar teigė, kad kol kas apie jokią interpeliaciją E.Tamašauskui nekalbama.

„Tokios galimybės dar nesvarstėme. Mieste yra kur kas svarbesnių darbų. Mane dabar labiau domina, kaip pasirengta žiemos sezonui”, – tikino Kauno vadovas.

Paklaustas apie partijos priimtą rekomendaciją, A.Garbaravičius teigė, kad ji pirmiausia skirta buvusiems kolegoms.

„Dabar ir pažiūrėsime, ar jų kalbos apie moralią politiką nebuvo tušti žodžiai. Iš partijos pasitraukę politikai turėtų atsistatydinti ir iš politinio pasitikėjimo postų. Jeigu jie to nepadarys, taps aišku, kad jų kalbos apie moralią politiką buvo tuščios deklaracijos. Mes draugiškai jų paklausime”, – teigė meras.

Iš miesto Tarybos Liberalcentristų frakcijos pasitraukė keturi politikai: vicemeras Erikas Tamašauskas, Rimantas Mikaitis, Justinas Krėpšta, Stasys Žirgulis. Jie įkūrė Liberalų frakciją.

Koalicinę sutartį interpretuoja skirtingai

A.Garbaravičius priminė, kad valdančiosios daugumos koalicinę sutartį pasirašė trys politinės jėgos: konservatoriai, liberalai ir centristai.

„Liberalai ir centristai vėliau susijungė ir tapo viena partija. Bandymai apeliuoti į rinkimų rezultatus – nepagrįsti”, – teigė meras.

Tuo tarpu iš liberalcentristų gretų pasitraukę politikai, neslepiantys užmojų atkurti Liberalų sąjungą, tikino, kad pagal koalicinę sutartį jie jaučiasi visateisiais valdančiosios daugumos nariais. Juos palaiko ir konservatoriai.

„Šio klausimo negalima vertinti vienareikšmiškai. Jeigu jau kalbame apie koalicinės sutarties peržiūrėjimą, nepamirškime rinkimų rezultatų. Juos laimėjo liberalai, tačiau, centristų prašymu, teko nusileisti ir atiduoti jiems mero postą. Galbūt dabar reikėtų peržiūrėti, kam turėtų priklausyti mero ir vicemerų postai?” – svarstė E.Tamašauskas.

Minimi galimi kandidatai

„Kauno dienai” paklausus, ar neketina atsistatydinti iš vicemero posto, E.Tamašauskas teigė, kad oficialaus raginimo nesulaukė.

„Kol kas jokio rašto, rekomenduojančio pasitraukti iš vicemero pareigų, negavau. Be to, šį klausimą svarstysiu su frakcijos kolegomis ir tik tada priimsime bendrą sprendimą”, – teigė E.Tamašauskas.

Nors kol kas interpeliacija vicemerui neparengta, Savivaldybės kuluaruose jau minimos galimų pretendentų į šį postą pavardės. Neoficialiais duomenimis, vicemero kėdę gali užimti liberalcentristai Eligijus Džežulskis-Duonys arba Gediminas Budnikas.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.