Padidintas „Hansabank” grupės finansinio pajėgumo reitingas

Tarptautinė reitingų agentūra Moody’s „Hansabank” grupės finansinio pajėgumo reitingą (FPR) padidino iki C+, nekeisdama pozityvių reitingo prognozių.

Iki šiol „Hansabank” grupės finansinio pajėgumo reitingas buvo C. Moody’s nurodė, kad aukštesnis reitingas atspindi tvirtą „Hansabank” grupės poziciją Baltijos šalių rinkoje ir visos grupės išlaikytą tvirtą finansinę padėtį, įskaitant gerą turto kokybę, nuolatinį pelningumą ir pakankamą mažmeninių indėlių bazę, leidžiančią bankui vystyti finansavimo veiklą. „Hansabank” grupės A1/P-1 skolos ir indėlių reitingai rodo didelę paramos tikimybę iš savininko „Swedbank”. „Swedbank” yra suteiktas Aa3/P-1/B reitingas.

Tarptautinė reitingų agentūra Moody’s taip pat patvirtino stabilias „Hansabank”grupės skolos ir indėlių reitingo prognozes.

Suteikusi „Hansabank” grupei aukštesnį finansinio pajėgumo reitingą (FPR), Moody’s pažymėjo, kad „Hansabank” išlaikė savo dominuojančią padėtį Estijos rinkoje ir dideles dalis Latvijos bei Lietuvos rinkose. FPR taip pat atspindi tvirtus finansinius banko pagrindus. „Hansabank” ir toliau demonstruoja efektyvumo didėjimą bei gerą turto kokybę.

„Hansabank” grupė priklauso pirmaujančiai finansinei institucijai Baltijos ir Šiaurės šalių regione – „Swedbank”. Ši grupė turi daugiau nei 8,4 mln. privačių ir beveik 400 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Švedijoje. Grupė turi apie 750 padalinių Švedijoje ir apie 280 padalinių Baltijos šalyse. „Swedbank” grupėje dirba apie 15 tūkst. darbuotojų.

„Hansabankui” Lietuvoje priklauso „Hansa lizingas”, „Hansa gyvybės draudimas”, „Hansa investicijų valdymas”, „Hansa draudimo brokeris”, „Baltijos autolizingas” ir „Hansa valda”.

„Hansabankas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.