Eurų dingimo istorijoje – daugiau klausimų nei atsakymų

Nekilnojamojo turto prekyba besiverčianti moteris apkaltino „Hansabanko” Klaipėdos regiono filialą, kad iš jos nuomotos seifo dėžutės dingo 25 tūkstančiai eurų.

Antradienį į Klaipėdos apygardos prokuratūrą kreipėsi Klaipėdos rajone Jakuose gyvenanti 46 metų Vlada Simonaitienė. Moteris pareiškė, kad laikotarpyje nuo praėjusių metų gruodžio 13-osios iki šių metų gegužės 17-osios dingo pinigai, laikyti banko seife.

Anot moters, iš „Hansabanke” išsinuomotos seifo dėžutės neaiškiomis aplinkybėmis dingo 25 000 eurų.

Įvykio aplinkybės tiriamos. Klaipėdos 1-ojo PK pareigūnai šiandien planuoja apklausti nukentėjusiąją. Anot teisėsaugininkų, toks atvejis, kai didelė suma dingsta iš banko seifo, pirmas.

Apverkti eurai

Pasak V. Simonaitienės, ji praėjusiais metais į banke išsinuomotą seifą padėjo 84 700 eurų, kuriuos gavo pardavusi du butus.

Po to nuosavą keturių aukštų namą Jakuose turinti verslininkė įsigijo naują butą. Už jį moteris kas mėnesį statybininkams turėjo sumokėti tam tikrą sumą pinigų. Ji tikina nuolat iš seifo juos paimdavusi ir net neišeidama iš banko pervesdavusi juos į statybininkų sąskaitą.

Anot moters, kartą ji iš seifo paėmusi aplankalą su dokumentais ir pajutusi, kad jame trūksta pinigų. Kadangi banko saugykloje moteriai už nugaros stovėjo ją lydėjęs banko tarnautojas, ji vietoje perskaičiuoti eurų nenorėjusi.

Tai verslininkė padarė grįžusi į namus. Pasak jos, aplanke ji pasigedo 25 tūkst. eurų.

Moteris sakė tiesiog apraudojusi eurus ir susitaikiusi su jų praradimu, tačiau po pokalbio su pažįstamu advokatu persigalvojusi. Šis jai papasakojęs, kad ji – ne pirmoji, banko seife neberadusi paliktų pinigų.

Advokatas V. Simonaitienei pasakęs, kad ir praėjus keletui mėnesių nuo pinigų dingimo galima rašyti pareiškimą Apygardos prokuratūrai.

Įtartini nesutapimai

„Hansabanko” Klaipėdos regiono filialo skyriaus valdytojas Vytautas Adomaitis sakė, jog apie šį įvykį banko darbuotojai sužinojo tik vakar ir tik iš žiniasklaidos priemonių.

V. Simonaitienė į banko darbuotojus su pretenzijomis iki vakar vakaro nesikreipė, bankas nesulaukė jokių pranešimų ir iš teisėsaugos institucijų.

„Mano manymu, pinigai, saugomi banko seife dingti negali, jei savininkas nepiktnaudžiauja turima informacija. Kita vertus, net jei kitam asmeniui būtų patikėti savininko duomenys, patekti į banko saugyklą būtų nelengva. Keista ir tai, kad moteris taip ilgai tylėjo”, – sakė V. Adomaitis.

Įtarimų kelia nesutapimai moters žodžiuose. Pareiškime prokuratūroje teigiama, kad pinigų pasigesta gegužės viduryje, o vakar žurnalistams V. Simonaitienė aiškino eurų aplankale neradusi prieš mėnesį.

Pasak V. Adomaičio, šiuo metu „Hansabanko” uostamiesčio filiale asmeniniais seifais naudojasi 200 žmonių.

Valdytojas prisimena, jog panašūs kaltinimai bankui buvo mesti prieš dvejus metus, tačiau tąkart ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nes paaiškėjo, jog kaltinimai yra nepagrįsti.

Žaneta Skersytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.