Kas šešta Lietuvos įmonė yra pakliuvusi skolų išieškotojams

Didžiausia Lietuvoje kreditų valdymo ir skolų išieškojimo bendrovė „Žvilgsnis iš arčiau” jos administruojamame „Įmonių registre” yra sukaupusi informacijos apie daugiau nei 270 tūkst. Lietuvoje registruotų įmonių, kurių dalis savo veiklą jau yra nutraukusios. Skaičiuojama, kad šiuo metu realiai veiklą vykdo apie 60 tūkst. įmonių, iš kurių net 10 tūkst. buvo patekusios į skolų išieškotojų akiratį dėl laiku neatliktų atsiskaitymų.

Iš viso „Įmonių registre” yra užregistruota daugiau nei 30 tūkst. skolos faktų, kas sudaro po 3 skolas kiekvienam piktybiškai atsiskaityti vengusiam skolininkui.

„Verslininkams itin svarbu, kad registruose kaupiama informacija būtų tiksli, išsami ir nuolat atnaujinama. Tik tokiu būdu galima išnaudoti registrą kaip efektyvią prevencinę priemonę vertinant bendrovių mokumą ir riziką pasirenkant klientus bei verslo partnerius”, – teigė „Žvilgsnis iš arčiau” generalinis direktorius Erikas Zubrus.

E. Zubraus teigimu, registru, kuriame duomenys atnaujinami 3 kartus per dieną, naudojasi per 1000 klientų arba beveik du kartus daugiau nei pernai metų viduryje. Vidutiniškai registro vartotojai per dieną tikrina trijų įmonių duomenis – o tai sudaro 3 tūkst. paieškų kasdien.

„Taip pat pastebėjome, kad klientai vis dažniau naudojasi „monitoringo” paslauga, leidžiančia informaciją apie dominančias įmones gauti automatizuotai. Prognozuojame, kad ateityje ir vartotojų, ir patikrinimų apimtys augs”, – sakė E. Zubrus.

„Įmonių registro” vartotojai, priklausomai nuo pasirinkto paslaugos plano, gali gauti įvairią informaciją apie įmonę – jos akcininkus, steigėjus, esamus ar buvusius vadovus, nekilnojamąjį turtą, finansinius duomenis, skolų išieškotojų ar antstolių išieškomas skolas ir kitą svarbią informaciją. Bendras įrašų apie bendroves skaičius yra didesnis nei 12 mln.

Be juridinių asmenų registro, „Žvilgsnis iš arčiau” savo klientams taip pat siūlo ir vienintelį nemokamą „Asmens skolų registrą”. Šioje duomenų bazėje, kuria naudojasi per 1000 šalies bendrovių, sukaupta daugiau nei 200 tūkst. įrašų apie fizinių asmenų įsiskolinimus.

Jau anksčiau bendrovė yra pastebėjusi, kad rinkoje prevencinės paslaugos sparčiai populiarėja – nuo 2003 metų jų paklausa išaugo triskart ir dabar sudaro apie 60 proc. „Žvilgsnio iš arčiau” veiklos.

Iš viso „Žvilgsnis iš arčiau” per tris pirmuosius šių metų ketvirčius išieškojo ar įvertino 50 mln. litų dydžio skolų portfelį arba 25 proc. daugiau nei pernai atitinkamu laikotarpiu. Bendrovės pajamos, gautos per 9 šių metų mėnesius sudarė 2,3 mln. litų.

„Žvilgsnis iš arčiau”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.