Fotografė ir laivininkas – vienoje scenoje

Užvakar Kauno valstybiniame dramos teatre moksleiviams, jų tėveliams ir pedagogams vyko iškilminga šokių pamoka. Taip vadinosi spektaklis, kuris vainikavo gabių vaikų pagerbimo šventę. Jos metu buvo apdovanoti 45 Kauno miesto moksleiviai.

Skaitovai ir verslo žinovai

Vienas po kito į sceną atsiimti padėkos rašto, pasirašyto Kauno miesto mero Arvydo Garbaravičiaus, kopė įvairaus amžiaus moksleiviai. Jų pomėgiai ir gabumai – taip pat patys įvairiausi.

Pasirodo, kauniečiai yra puikūs skaitovai, turistai, muzikantai, biologijos, chemijos, fizikos, ekonomikos mokslų, verslo ir kitų sričių žinovai.

Daugiausiai plojimų sulaukė Minvydas Ražaitis. Šešiametis muzikantas, pats jauniausias ir smulkiausias iš visų apdovanotųjų, jau spėjo laimėti tris konkursus.

Pripažinta Maskvoje

Perspektyviausia jaunąja fotomenininke pripažinta Ieva Kubiliūtė – viena apdovanotųjų. Kaunietė, prieš dvejus metus pradėjusi lankyti fotostudiją „Kadras” Moksleivių techninės kūrybos centre, nesitikėjo, kad, sulaukusi septyniolikos, jau bus surengusi dvi personalines parodas, o jos darbai tarptautiniame fotografų seminare Maskvoje bus puikiai įvertinti profesionalių fotomenininkų iš įvairių Europos šalių.

„Varpo” gimnazijos gimnazistei pirmieji fotografavimo metai buvo nelabai sėkmingi. „Fotografavau medžius, nusisukusius žmones – nuotraukos nepatiko nei man, nei vadovei Tatjanai Kuzminai, galvojau, kad tik tuščiai eikvoju laiką ir juosteles. Net fotoaparatą, kurį pasiskolinau iš dėdės, buvau netyčia sudaužiusi”, – pasakojo Ieva.

Merginos apsisprendimą išeiti pakeitė vadovės gera nuomonė apie jos nuotrauką, kurioje būsima fotografė įamžino įstojimą į ES švenčiančius žmones. Būrelio vadovė išsiuntė kelias merginos nuotraukas į konkursą „Pirma diena Europoje”. Tai buvo paskatinimas neatsisakyti šio užsiėmimo.

Vėliau jos darbai ėmė skinti laurus respublikiniuose ir net tarptautiniuose konkursuose. Ieva net nežinojo, kad jos darbus studijos vadovė nuvežė į fotografijos seminarą Maskvoje, kur dalyvavo 15 fotomenininkų iš visos Europos. Nuotraukos sulaukė visuotinio pripažinimo.

Neįprasta tylėti prieš auditoriją

„Žiburio” vidurinės mokyklos atstovas Šarūnas Stašaitis miesto valdžios buvo įvertintas už pasiekimus laivų modeliavimo konkurse. „Svarbus ir šis įvertinimas. Malonu, kai pastebi”, – sakė Š.Stašaitis. Nuo penktos klasės laivų modeliavimu besidomintis moksleivis laurus nuskynė jau pirmose varžybose.

Apdovanotieji scenoje turėjo laukti, kol ant jos užlips visi išrinktieji moksleiviai ir papozuoti bendrai istorinei nuotraukai.

Monikai Poškaitytei, atsiėmus padėkos raštą, stovėti prieš auditoriją ir tyliai šypsotis buvo neįprasta. „Santaros” gimnazijos vienuoliktokė yra viena debatų anglų kalba turnyro nugalėtoja.

Linkėjimas sukėlė šypseną

Tuo tarpu su jauduliu ištartos savo pavardės laukė A.Kačanausko muzikos mokyklos auklėtinė Akvilė Čerkauskaitė, kuri yra laimėjusi 4 tarptautinius muzikos konkursus. Vytautas Pečiukėnas atstovavo berniukų chorinio dainavimo kolektyvui „Varpelis”, kuris yra trijų respublikinių konkursų nugalėtojas.

J.Jablonskio gimnazijos gimnazistas Mantas Liutkus – Lietuvos moksleivių chemijos olimpiados laimėtojas.

Vicemero Kazimiero Kuzminsko kalbą lydėjo šypsenos. Jas sukėlė patarimas nepersitempti, nepavargti mokantis, o pajutus nuovargį padaryti dienos ar net kelių pertrauką.

Jurgita Murauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.