Tulpių gatvėje – šiurpi tragedija

Gaisras pasiglemžė dvimetės mergaitės ir pensininkės gyvybes

Uostamiestyje įvyko kraupi tragedija – vidurdienį įsiplieskusiame gaisre žuvo du žmonės.

Nepavyko išgelbėti dvejų metų mergaitės ir jos senelio sugyventinės. Į ligoninę apsinuodiję smalkėmis pateko buto šeimininkas ir penkiametis jo anūkas.

Vyras išlipo pats

Apie liepsnojantį butą Tulpių gatvės 11-ojo namo palėpėje ugniagesiams pranešta vakar prieš 14 valandą. Gaisrininkai neužtruko. Kai jie atvyko, butas degė atvira liepsna. Netrukus kaimynai ir gaisrininkai laužė duris, tačiau, susidarius skersvėjui, ugnis pliūptelėjo dar labiau, o į butą, esantį palėpėje, patekti pro duris buvo nebeįmanoma.

Ugniagesių pastatytomis kopėčiomis buto šeimininkas Jurijus Petrovas nulipo pats. 65 metų vyras buvo aprūkęs ir prisikvėpavęs smalkių. Gal todėl jis atrodė apsvaigęs ir nesugebėjo gelbėtojams pasakyti, kad degančiame bute yra daugiau žmonių.

Kaimynai gaisrininkams pranešė, kad viduje turėtų būti vaikų. Netrukus gelbėtojai išnešė ir kieme ant suolo paguldė penkiametį Aleksejų Petrovą. Berniukas nusižiovavo ir kelis kartus įkvėpė. Atsirado viltis, kad jis gyvens. Greitosios pagalbos automobilis išskubėjo į Vaikų ligoninę.

Išnešė lavonus

Kitas ugniagesys išnešė dvejų metukų Anią. Mergaitė nerodė gyvybės požymių. Ji buvo įkelta į greitosios automobilį, tačiau medikai buvo bejėgiai jai padėti.

Nepavyko išgelbėti ir J.Petrovo sugyventinės 64 metų Irenos Žilinskienės. Mergytė ir moteris mirė apsinuodijusios smalkėmis.

Negyvos moters kūnas dar ilgai gulėjo kieme, apdengtas paklode. Šalia stovėjo jos suaugęs sūnus. Laukta atvažiuojant teismo medicinos eksperto.

Ištiko koma

Maždaug po pusvalandžio nuo nelaimės šalia namo raudodama stovėjo Irina Petrova – nuo ugnies nukentėjusių mažylių motina. Ji pasakojo, jog vakar buvo iškviesta į darbą siuvimo įmonėje. Nepaisant to, kad dėl mažosios Aniutos ligos turėjo nedarbingumo lapelį, moteris išėjo dirbti, vaikus palikusi prižiūrėti uošviui bei jo moteriai.

Kaimynų tvirtinimu, J.Petrovas ir I.Žilinskienė mėgo išgerti.

Nelaimės metu namuose nebuvo ir vaikų tėvo Sergejaus. Jis dirba įmonėje, gaminančioje metalinius vartus. Sielvartaujanti moteris niekaip negalėjo prisiskambinti sutuoktiniui. Netrukus ji išvažiavo į Vaikų ligoninę, kur Reanimacijos skyriuje medikai kovojo dėl jos sūnelio gyvybės.

Vakar vakare penkiamečio būklė buvo labai sunki. Vaikas buvo ištiktas komos, nudeginti berniuko kvėpavimo takai, jis pats nekvėpavo. Mažąjį Aleksejų medikai prijungė prie kvėpavimą palaikančių aparatų.

Nepaisant itin sunkios vaiko būklės, iki pat vėlumos medikai turėjo vilties jį išgelbėti.

Apdegė kūnas

Berniuko senelis gydomas Apskrities ligoninėje. Vakar jis buvo reanimuojamas. Jam, kaip ir anūkui, apdegė kvėpavimo takai ir apie 20 proc. kūno paviršiaus. Medikai ruošėsi vyrą gabenti į Kauną gydyti nudegimus.

Degė antrąkart

Vakar ugniagesiai nesiryžo spėti, nuo ko kilo gaisras. Kaimynai svarstė, ar negalėjo buto padegti su degtukais žaidę vaikai, o gal jis kilo nuo malkomis kūrenamos krosnies.

Greta gyvenantys žmonės pasakojo matę, kaip penkiametis Aleksejus mėtė pro langą degančius popieriukus. Gaisro priežastimi galėjo tapti vaiko neatsargus elgesys su degtukais.

Pasak ugniagesių, palėpėje įrengtas dviejų kambarių butas įsiliepsnojo greitai, nes visa buto apdaila bei stogo perdangos pagamintos iš medžio. Apie gaisrą pranešta pavėluotai.

Daugiabučiuose namuose gaisrus kaimynai paprastai pastebi greičiau. Dviejų aukštų su palėpe name Tulpių gatvėje pirmieji gaisrą pastebėjo žemiau gyvenantys kaimynai, kai į jų būstus pradėjo sklisti dūmai.

Šis gaisras – jau antras Petrovų bute. 1999 metais čia gaisrą sukėlė dujinis vandens šildymo aparatas. Namuose buvusi J.Petrovo žmona Marina nenukentėjo. Prieš trejus metus ši moteris mirė, ir netrukus našlys apsigyveno su I.Žilinskiene.

Aukštu žemiau gyvenanti kaimynė ašarojo antrą kartą ugniagesių užlieto savo buto.

Skaudžiausia nelaimė

Vakarykštė tragedija – viena skaudžiausių uostamiestyje per keletą pastarųjų metų. Mažoji A.Petrova – pirmas šiemet Klaipėdos apskrityje gaisre žuvęs vaikas.

Prieš dvejus metus gretimoje Lelijų gatvėje, 11 name, gaisro metu žuvo dvejų metų Silvestras Vrublevskis. Gaisrą sukėlė nuvirtusi žvakė.

Maždaug prieš mėnesį J.Karoso gatvėje gaisre žuvo lovoje rūkęs 77 metų Valentinas Kasatkinas.

Daiva Janauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.