„Lietuvos telekomas” sutriuškino priešininkes 44 taškų persvara

Trečiose moterų Eurolygos rungtynėse Vilniaus „Lietuvos telekomas” namuose rezultatu 88:44 sutriuškino Italijos Neapolio „Phard” ekipą ir iškovojo antrąją pergalę.

Rungtynes vilnietės pradėjo sėkmingai ir jau po pirmųjų minučių buvo priekyje 6:1. Varžovės pelnė dvitaškį, o šeimininkės atsakė dvylikos taškų spurtu ir rezultatas tapo 18:3. „Lietuvos telekomo” krepšininkės nesustojo ir kėlinuko pabaigoje turėjo aštuoniolikos taškų pranašumą – 23:5. Tačiau vilnietės atsipalaidavo ir leido priešininkėms sumažinti skirtumą. Pirmasis kėlinukas baigėsi šeimininkėms turint trylikos taškų persvarą – 25:12.

Antrąjį kėlinuką pradėjo taiklus K.Douglas dvitaškis. Vilnietės nesustojo rinkti taškų ir po K.Douglas bei J.Štreimikytės tritaškių metimų „Lietuvos telekomas” jau turėjo dvigubą pranašumą – 36:18. Priešininkės atsakė dviem taikliais dvitaškiais, tačiau R.Valentienė ir I.Baranauskaitė pataikė po antruosius tritaškius ir persvara peržengė 20 taškų – 46:25. Už ginčus su teisėjais technine pražanga buvo nubaustas Italijos komandos treneris, tačiau K.Douglas nepataikė baudos metimų ir rezultatas išliko nepakitęs.

Po didžiosios pertraukos pirmosios taškus pelnė priešininkės, tačiau vilnietės atsakė dvigubai. Po J.Štreimikytės dvitaškio Vilniaus komandos persvara buvo rekordinė – 54:29, tačiau Italų klubas sužaidė atkarpą 9:0 ir sumažino skirtumą iki šešiolikos – 54:38. Tačiau tritaškį pataikė sostinės klubo kapitonė Rima Valentienė, o kėlinuką užbaigė Aušros Bimbaitės prasiveržimas ir rezultatas vėl šoktelėjo – 59:38.

Ketvirtajame kėlinuke niekam nekilo abejonių kas nugalės. Vilnietės vis didino persvarą ir likus žaisti 5 minutes komandas jau skyrė daugiau nei trisdešimt taškų – 74:42. „Lietuvos telekomo” tokia persvara netenkino ir jos ją padidino dar labiau. Rungtynes lietuvės laimėjo 88:44.

Rezultatyviausiai „Lietuvos telekomo” gretose žaidė I.Baranauskaitė 16 (7 atk.kam., 3 bl.), J.Štreimikytė (9 atk.kam.) ir K.Douglas pridėjo po 14, S.Valužytė (6 atk.kam.) ir R.Valentienė (tritaškiai 4/6) – po 12, J.Derevjanik 6.

Priešininkių ekipoje daugiausiai taškų surinko V.Bullett, kurios sąskaitoje 16 taškų M.Andrade pridėjo 9.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.