Kinija skirs milijonus marksizmui atgaivinti

Kinijos komunistų partija (KKP) ketina išleisti milijonus dolerių marksizmui atgaivinti, kad susigrąžintų viešosios nuomonės tikėjimą savo valdžios teisėtumu ir užpildytų ideologinį vakuumą, skatinantį neregėto masto korupciją.

Šis sprendimas gali atrodyti keistas, nes KKP valdžioje yra jau 50 metų, o kultūrinė revoliucija baigėsi prieš 30 metų. Tačiau šiuo metu socialistinę revoliuciją baigia užgožti ekonominė, sovietinius gigantiškus statybos projektus keičia dangoraižiai, o Vokietijos filosofo ekonomines teorijas – rinkos ekonomikos postulatai.

Panašu, jog partijos elitas nėra patenkintas esama padėtimi. Kinijos prezidentas Dzintao Hu (Hu Jintao) ankstyvaisiais savo partinės karjeros metais buvo aktyvus ideologinio fronto karys.

Pirmajam „Marksistinio teorinio tyrimo ir konstrukcijos projekto” etapui ketinama skirti 12 mln. dolerių, sakė su planu susipažinęs akademikas.

„Nesvarbu, kiek pinigų bus prašoma, vyriausybė jų duos”, – sakė mokslininkas, kuris prašė neatskleisti jo tapatybės.

„Marksizmu pasinaudos, kad paaiškintų partijos politines teorijas, tikslus, vykdomą veiklą ir įtvirtintų KKP valdymo teisėtumą”, – teigė jis.

Per artimiausią penkmetį 300 mokslininkų dirbs prie 13 universitetinių vadovėlių, kurie nagrinės, filosofinius, politinės ekonomijos, politikos mokslų, sociologijos, teisės, istorijos ir literatūros klausimus.
2005-11-10 19:13

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.