Didėja socialinių darbuotojų atlyginimai

Nuo lapkričio mėnesio socialiniams darbuotojams, dirbantiems biudžetinėse įstaigose, darbo užmokestis vidutiniškai didėja 20 procentų. Socialinių darbuotojų užmokesčio dydis nuo šiol siejamas su turima kvalifikacija.

„Šiuo metu socialinį darbą biudžetinėse įstaigose dirba apie 5 tūkst. socialinių darbuotojų. Jų atlyginimai bene mažiausi iš visų biudžetinių įstaigų darbuotojų. Ateinančiais, 2006-aisiais, socialinių darbuotojų, dirbančių biudžetinėse įstaigose, darbo užmokestį vidutiniškai numatoma didinti dar 20 procentų”, – teigia socialinės apsaugos ir darbo viceministras Mečislovas Zasčiurinskas.

Socialiniai darbuotojai dirba su socialinės rizikos šeimomis ir vaikais, neįgaliais suaugusiais asmenimis ir neįgaliais vaikais, pagyvenusiais žmonėmis, socialinės rizikos grupių asmenimis. 2004 metais jie suteikė socialinių paslaugų daugiau nei 230 tūkst. klientų. Prieš penkerius metus socialinių paslaugų klientų buvo tik 30 tūkst. asmenų.

Socialinio darbo profesijai šiemet sukanka dešimt metų – 1995 m. profesija „socialinis darbuotojas” buvo įtraukta į Lietuvos profesijų registrą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.