„Žalgiryje” – žinomas gynėjas iš Puerto Riko

Kauno „Žalgiris” pasirašė sutartį su ketvirtuoju legionieriumi. „Žalgirio” marškinėlius pirmą kartą vilkės krepšininkas iš Puerto Riko – 28 metų 192 cm ūgio atakuojantysis gynėjas Laris Elijasas Ajusas.

Krepšininko laukiama atvykstant šią savaitę, tačiau pirmosiose Eurolygos rungtynėse su Liublianos „Olimpija” (Slovėnija) jis tikriausiai dar nerungtyniaus.

Bandė patekti į NBA klubą

Naujasis „Žalgirio” pirkinys L.Ajusas – vienas Puerto Riko rinktinės lyderių. Su savo šalies komanda gynėjas dukart tapo Centrinės Amerikos čempionu, dalyvavo Atėnų olimpinėse žaidynėse. Olimpiadoje L.Ajusas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 16,5 taško, atkovodavo po 3,2, perimdavo po 1,3 kamuolio.

Atėnuose per Lietuvos ir Puerto Riko rungtynes jis į mūsų šalies krepšį įmetė 25 taškus, tačiau lietuviai šventė pergalę 98:90.

„Manome, jog iš visų galimų pretendentų į atakuojančiojo gynėjo poziciją pasirinkome geriausią, – teigė „Žalgirio” vyriausiojo trenerio Antano Sireikos asistentas Gintaras Krapikas. – Tokio žaidėjo ir ieškojome – greito, agresyvaus ir pasižyminčio puikiomis snaiperio savybėmis. Tad ilgas mūsų laukimas pasitvirtino, užpildėme paskutinę spragą”.

L.Ajusas šį rudenį dalyvavo NBA klubo „Dallas Mavericks” treniruočių stovykloje, tačiau sutarties su šiuo klubu nepasirašė.

„Labai gerai, kad gynėjas atvyks pasirengęs sezonui – jis iki paskutinio momento treniravosi Dalase. Todėl atvykus į Kauną jam reikės tik perprasti mūsų derinius. Profesionalui, žaidusiam aukščiausiojo lygio krepšinį, tai neturėtų sudaryti sunkumų. Galbūt daugiau laiko reikės jam įprasti prie mūsų žaidimo stiliaus”, – kalbėjo G.Krapikas.

Europoje – retas svečias

1996-1998 metais, studijuodamas JAV, L.Ajusas žaidė NCAA čempionate, vėliau daugiausia rungtyniavo Puerto Riko komandose. Keletą kartų jis bandė laimę NBA ir Europoje.

2001-2002 metais jis žaidė antrojoje Italijos lygoje, 2003 sausį atvyko į Salonikų „Ionikos” (Graikija). Tų metų rudenį bandė įsitvirtinti „San Antonio Spurs”, tačiau nesėkmingai. Tuomet išvyko į Stambulo „Besiktas” (Turkija).

Praėjusiais metais jis buvo pasirašęs sutartį su Algirdo Brazio treniruojama Sankt Peterburgo „Spartak” ekipa, tačiau apsigalvojo ir į Rusiją neatvyko. Perėjęs į „Capitanes de Arecibo”, jis Puerto Riko čempionate sužaidė 31 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 24 taškus, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir atlikdavo 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

L.Ajusas į Lietuvą atskris sekmadienį. Į klausimą, ar nesibaimina, kad L.Ajusas nepasirodys Lietuvoje, kaip praėjusiais metais Rusijoje, G.Krapikas atsakė: „Žalgirio” komanda yra aktyvi Eurolygos dalyvė, gerai žinoma Europoje. Manau, ir agentas L.Ajusą informavo, kad Lietuva gerokai skiriasi nuo Rusijos”.

Pastaruoju metu, kol dar nebuvo baigtos derybos su L.Ajusu, „Žalgirio” vadovai derėjosi ir su bulgaru Todoru Stoikovu. Tačiau po kelių pokalbių šio krepšininko „Žalgiris” atsisakė.

Kauniečiai tapo BBL lyderiais

Arvydo Sabonio „Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas teigė, kad L.Ajusui užsakyti lėktuvo bilietai šeštadieniui, tad sekmadienį jis jau turėtų pasirodyti Lietuvoje.

Pirmąsias Eurolygos rungtynes „Žalgiris” žais lapkričio 3 dieną išvykoje su Liublianos „Olimpija”, tačiau L.Ajusui debiutas stipriausiame Europos turnyre tikriausiai bus atidėtas dar vienai savaitei, kol bus gauta Eurolygos licencija.

„Žalgiris” vakar Taline žaidė septintąsias Baltijos vyrų krepšinio lygos (BBL) čempionato rungtynes su „Pirita” ekipa.

BBL čempionai žalgiriečiai įveikė absoliučius BBL autsaiderius 104:71.

Tai buvo septintoji „Žalgirio” komandos pergalė, leidusi jai pakilti į pirmąją turnyro lentelės vietą.

Vakar taip pat žaidė Vilniaus „Sakalai” ir „Ventspils” (Latvija). Šią dvikovą 99:75 laimėjo „Ventspils”.

Dovilė Kamarauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.