Vykstančiųjų į kapines laukia spūstys

Per Vėlines didesnių problemų nei įprastai gali kilti vykstantiesiems į Joniškės kapines, nes dėl uždaryto eismo remontuojama Liepų gatve transporto srautas bus nukreipiamas per Joniškės.

Manoma, jog bus nepatenkintųjų dėl to, kad bendrose spūstyse su lengvaisiais automobiliais besigrumdantis viešasis transportas gali nespėti važinėti pagal specialiai sudarytą grafiką.

Pasak VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus Gintaro Neniškio, lapkričio 1-ąją dirbs visi vairuotojai ir autobusai, tačiau tiek vienų, tiek kitų trūksta.

Viešojo transporto eismas į Joniškės bei Lėbartų kapines suintensyvėjo jau nuo šios savaitės pradžios. Į Joniškės kapines važiuoja 17-o ir 10-o maršruto autobusai, į Lėbartų – tradiciškai 11-o, taip pat 111-o maršruto. Lapkričio 1-ąją nuo 10 val. ryto iki 19 val. nevažinės 9-o maršruto autobusas – jis taps 99-uoju ir važiuos į Lėbartų kapines per Vingio, Smiltelės gatves bei Taikos prospektą. Į šias kapines viešasis transportas vyks 6-8 minučių, o į Joniškės – 8-10 minučių intervalu.

Maršrutiniai autobusiukai į kapines nevažiuos – tik 10-ojo maršruto, kuris savo įprasta trasa vyks iki Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos.

Pasak Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus vyresniojo specialisto Gintaro Ramanausko, didelių naujovių šiemet nebus – į Lėbartų kapines bus patenkama kaip ir kasmet, automobilius taip pat bus galima statyti įprastose vietose. Joniškės kapinių prieigose automobilių stovėjimas bus ribojamas.

„Problemiškiau bus važiuoti Joniškės gatve, nes dėl uždarytos Liepų gatvės čia bus eismas dviem kryptimis, todėl didesnė spūsčių tikimybė. Kur gatvė siaura, bus uždrausta abiejose pusėse statyti automobilius, o jai praplatėjus nuo Klemiškės gatvės juos bus leidžiama statyti kampu”, – sakė G. Ramanauskas.

Specialistas patarė į Joniškės kapines važiuoti Palangos plentu.

Papildomi laikini kelio ženklai mieste bus pastatyti jau šeštadienį, o nuo sekmadienio kapinių prieigose pradės dirbti ir policijos pareigūnai. Jie rodys, kur statyti automobilius – jei bus palankios oro sąlygos, tai bus galima daryti ir šalikelėse.

Vietos statyti automobiliams atsiras ir sumažinus prekiaujančiųjų gėlėmis skaičių. Joniškės kapinių prieigose prekiaujama bus tik ant šaligatvių, čia bus 45 prekybos vietos. Šešios dar yra laisvos. Prie Lėbartų kapinių prekybos vietų yra 110.

Apšvietimas vykstantiesiems į kapines žadamas keturias dienas – nuo spalio 30 d. iki lapkričio 2-osios.

Giedrė Norvilaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.