G. Šrioderis atmeta V. Adamkaus kritiką

Vokietijos federalinis kancleris Gerhardas Šrioderis (Gerhard Schroeder) neįprastai atvirai atmetė aštrią Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus kritiką dėl Vokietijos užsienio politikos. Ji nepateisinama „jokiu būdu – nei forma, nei turiniu”, pareiškė G. Šrioderis pirmadienį vokiečių žinių agentūrai dpa.

V. Adamkus prieš savo antradienį prasidėsiantį vizitą Berlyne viename interviu apkaltino Vokietijos vyriausybę, kad ši, pasirašydama su Rusija susitarimą dėl dujotiekio tiesimo Baltijos jūros dugnu, parodė, jog „visiškai nesupranta” kaimyninių santykių. Be to, V. Adamkus pareiškė viltį, kad per susitikimą su būsimąja kanclere Angela Merkel (Angela Merkel) jam pavyks įtikinti būsimąją vyriausybę paveikti „nelaimingą G. Šrioderio sprendimą”.

Tuo tarpu G. Šrioderis tvirtino, kad susitarimas dėl dujotiekio atspindi teisę sėkmingai plėtoti ilgalaikius verslo santykius. „Kas teigia, jog vykdo rinkos ekonomiką, neturėtų tam priešintis silpnais argumentais”, – sakė jis, turėdamas omenyje vadovybę Vilniuje. Apskritai planuojamas dujotiekis „nėra prieš nieką nukreiptas”, pabrėžė kancleris.

Anot G. Šrioderio, minėti planai yra suvereni Vokietijos teisė užsitikrinti ilgalaikį ir nekliudomą energijos tiekimą. „Tam negali priešintis jokia Vokietijos vyriausybė. Priešingai: čia reikalinga visiška parama”, – kalbėjo kancleris, turėdamas omenyje būsimą savo įpėdinę.

G. Šrioderis teigė nemanąs, kad dėl šio projekto gali kilti problemų su Europos Sąjunga (ES). Tai esą yra susitarimai, kurie nėra Komisijos kompetencija. Be to, apsirūpinimas energija yra šalių narių reikalas.

2005-10-25 09:21

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "G. Šrioderis atmeta V. Adamkaus kritiką"

  1. KOnstantinas

    8) Šrioderis nesupranta kad norint turėti naudą sau reiktu ir kitiems leisti atsikąsti, o dabar niekam tik Rusijai ir VOkietijai, vien žo apšoko klaivių vartus, net nepastebėję. 🙂 Tačiau nenusiminkime kada Lukošenka norės vežti medį į vokietija, mes su Poliakais neleisime :), tegu gyvena savo sintetiniuose namukuose su dujotekiu rankuose 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.