Klaipėdoje į konservatorių gretas sugrįžta aktyvūs Sąjūdininkai

Aktyvi Klaipėdos Sąjūdžio dalyvė, ilgametė Klaipėdos miesto savivaldybės aplinkos kokybės (aplinkosaugos) skyriaus vedėja Dalia Žukienė nusprendė sugrįžti į Tėvynės Sąjungos Klaipėdos skyrių.
Dalia Žukienė buvo įstojusi į konservatorių partiją 1993 metais, tačiau po metų kartu su šimtu kitų TS Klaipėdos skyriaus narių sustabdė savo narystę partijoje, protestuodama prieš G.Vagnoriaus grubų kišimąsi į TS Klaipėdos skyriaus vidaus reikalus.

Vakar, spalio 19 dieną, Dalia Žukienė užpildė ir Tėvynės Sąjungos Klaipėdos skyriaus vadovybei pateikė partijos stojimo anketą. TS įstatuose numatytas dviejų narių rekomendacijas pasirašė skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis ir TS Klaipėdos skyriaus iždininkas Marius Usonis. Jeigu nebus kategoriškų prieštaravimų, artimiausiame TS skyriaus Tarybos posėdyje D.Žukienė bus priimta į TS gretas.

D.Žukienė teigė, jog ji nusprendė atstatyti savo narystę partijoje nes „konservatoriai atsinaujino, sugrįžo prie Sąjūdžio puoselėtų vertybių ir tapo vienintele atsvara įsigalinčiam pinigų kultui. Pastaruoju metu pasikeitė ir TS Klaipėdos skyrius ir supratau, jog jie skelbia mano idėjas, o aš nesu tas žmogus, kuris lieka nuošalyje”.

TS Klaipėdos skyriaus Pirmininkas Naglis Puteikis džiaugiasi dėl D.Žukienės apsisprendimo ir pastebi džiugią tendenciją, jog „daugelis aktyvių Sąjūdžio veikėjų, ankščiau pasitraukusių iš aktyvios visuomeninės veiklos, dabar sugrįžta į Tėvynės Sąjungą. Rugpjūčio mėnesį įvyko TS Šilalės skyriaus šventinė vakaronė, kurioje į TS gretas buvo priimta apie pusšimtis žmonių. Daugelis jų, paprašyti paaiškinti savo apsisprendimo motyvus pasakojo, jog buvo aktyvūs Sąjūdininkai, ir dabar, po 10 metų pertraukos vėl nusprendė imtis aktyvios visuomeninės veiklos, nes pajautė, jog jie yra reikalingi savo bendruomenei ir savo šaliai”.

Klaipėdos miesto žiniasklaida rašė, jog D.Žukienė 2004 m paskubomis buvo išprašyta į užtarnautą poilsį (neleidžiant netgi užbaigti svarbaus ir laibai reikalingo tarptautinio projekto), nes buvo nepatogi Klaipėdos miesto valdančiajai daugumai. Šiuo metu D.Žukienė rūpinasi Klaipėdos gamtosaugos problemomis, vadovauja ekologinei organizacijai „Žalia Banga”, veda laidas vietiniame radijuje, dirba pedagoginį darbą.

Tėvynės Sąjunga Klaipėdos skyrius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.