Liberaldemokratai siūlo įteisinti pedagogų profesines pensijas ir pakeisti našlių pensijų mokėjimo tvarką

Seimo Liberalų demokratų frakcija šiandien susitiko su socialinės apsaugos ir darbo ministre Vilija Blinkevičiūte, ministerijos specialistais, Švietimo ir mokslo ministerijos sekretoriumi Alvydu Puodžiuku, Finansų ministerijos skyriaus vedėju Antanu Kugelevičiumi bei švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovais.

Susitikimo metu buvo aptarta galimybė mokytojams, turintiems 25 metų pedagoginio darbo stažą, išeiti į pensiją. Liberalų demokratų frakcija šiuo klausimu svarsto galimybę parengti atitinkamas įstatymų pataisas.

Diskusijos metu taip pat aptarta galiojanti skirtinga našlių pensijų mokėjimo tvarka ir Liberalų demokratų iniciatyva ją keisti. Frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis akcentavo: „Šiuo metu egzistuojantys teisės aktai dėl našlių pensijų prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintam piliečių lygiateisiškumo prieš įstatymus principui”.

Ir ministerijų, ir frakcijos bei švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovai sutarė, kad yra būtina ieškoti būdų ne tik skatinti mokytojus kuo ilgiau išlikti darbo rinkoje, tačiau ir suteikti galimybę pedagogams, sukaupusiems būtinąjį stažą, išeiti į užtarnautą poilsį. Diskusijos metu nuspręsta ir toliau aktyviai ieškoti priemonių ir valstybės finansinių resursų pakeisti našlių pensijų galiojimą tvarką, atsižvelgiant į teisinės valstybės principus.

Liberalų demokratų partija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.