Renginių organizatorius žadėtų pinigų nesumokėjo

502-ajam miesto gimtadieniui skirtą koncertą organizavęs save renginių režisieriumi vadinantis, dabar viešajai įstaigai „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis” vadovaujantis Gintaras Kerbedis iki šiol skolingas dainininkui A.Bandzos vaikų globos namų auklėtiniui Radžiui Aleksandrovičiui. Tai, kad už koncerte atliktas dainas buvo žadėta sumokėti, PB nepaneigė ir pats renginių organizatorius. „Tiesiog pritrūko pinigų”, – sakė G.Kerbedis.

Ne pinigai svarbiausia

Radžis Aleksandrovičius buvo pakviestas miesto gimtadieniui skirtame koncerte atlikti dvi dainas.

Jaunas atlikėjas – daugelio konkursų laureatas, jo skambus balsas, įdomi atlikimo maniera, žinoma ir mėgstama ne tik miesto, bet ir šalies žiūrovų bei klausytojų. „Buvau ką tik grįžęs po atostogų iš užsienio, kai mane pakvietė dainuoti miesto gimtadienio koncerte. Mielai sutikau. Ir apie atlygį pradėjau kalbą ne aš, o koncerto rengėjas. Sakė daug mokėti negalės, tačiau nors minimaliai atlyginta bus”, – prisimena jaunuolis.

R.Aleksandrovičius užtikrina, jog tikrai būtų dainavęs ir be pinigų – ne jie atlikėjui svarbiausia. „Tačiau skaudu jaustis apgautam. Įkalbinėjo, žadėjo, o dabar režisierius praeina pro mane tarsi pro nepažįstamą žmogų ir net neatsako į pasisveikinimą, – sako dainininkas. – Jeigu kviesdamas dainuoti būtų sakęs, kad pinigų nemokės, būčiau irgi dainavęs. Ir nesijausčiau apgautas”.

Nebuvo sutarties

Laiko pokalbiams su PB neturėjęs viešosios įstaigos „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis” vadovas Gintaras Kerbedis apie miesto gimtadienio koncerto atlikėjus atsakė trumpai: „Absoliučiai su visais atlikėjais, su kuriais buvo sudarytos sutartys, atsiskaityta”.

G.Kerbedis pabrėžė, kad su jaunuoju dainininku Radžiu Aleksandrovičiumi sutartis nebuvo
sudaryta. „Aš jam žadėjau sumokėti, tačiau rengėme papildomą koncertą, pritrūko pinigų ir nesumokėjau”, – sakė renginių organizatorius.

PB žiniomis, šiame koncerte ne tik R.Aleksandrovičius dainavo nemokamai. Tačiau kai kuriems kitiems atlikėjams sumokėti niekas ir nežadėjo. „Žinoma, malonu būtų buvę gauti atlygį. Tačiau kad nesutarėme, tai nėra ko ir reikalauti. Tad jokių pretenzijų koncerto organizatoriui ir neturime”, – kalbėjo dainininkai. Pretenzijų renginių organizatoriui teigė neturinti ir koncertą vedusi Daiva Šatienė. PB žiniomis, jai už įtemptą ir sudėtingą darbą dvi dienas tebuvo sumokėta labai menka suma.

502-ajam miesto gimtadieniui organizuoti iš miesto biudžeto buvo skirta 70 tūkstančių litų. Iš jų koncertinei programai, už kurią buvo atsakingas G.Kerbedis, atseikėta 20 tūkstančių. Apie būsimą koncertą jo rengėjas kalbėjo: „Miesto gimtadienio koncertas turi būti solidus. Mes gerbiame mokesčių mokėtojų pinigus ir norime, kad mieste skambėtų ne naktinių klubų muzika, grotų ne „bim bam” muzikantai. Koncertai skirti ne prisiplempusiam alaus žiūrovui. Žinome, ką darome”.

Rugpjūčio pabaigoje miesto gimtadienio koncerto, vykusio rugsėjo 2-3 dienomis, dalyviams režisieriaus G.Kerbedžio iniciatyva buvo padėkota iš anksto.

Vitalija Jalianiauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.