Š.Jasikevičius – „vedė” komandą į pergalę

Indianos „Pacers” naujokas, Lietuvos „auksiniu berniuku” pramintas Šarūnas Jasikevičius žaidė puikias rungtynes: pelnė 18 taškų per 25 minutes ir tokiu būdu padėjo savo ekipai po atkaklios kovos iškovoti sunkią pergalę.
Geriausias Europos įžaidėjas Indianapolio krepšinio gerbėjams parodė, kad yra pasirengęs žibėti ir NBA arenose. Pirmosiose rungtynėse „Pacers” namų arenoje Lietuvos superžvaigždė Šarūnas Jasikevičius tempė komandą paskui save ketvirtąjį kėlinį ir svariai prisidėjo prie pergalės prieš Jutos „Jazz” – 99:92 (14:10, 26:27, 25:34, 34:21). Š.Jasikevičius paskutinį ketvirtį pelnė 13 iš savo 18 taškų, per rungtynes pataikė 6 metimus iš 9. Per 25 aikštėje praleistas minutes lietuvis taip pat atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus – daugiausia komandoje, perėmė vieną kamuolį, kartą suklydo ir triskart prasižengė. Š.Jasikevičiaus konkurentas dėl vietos pradiniame penkete Džemalas Tinsley per 18 minučių tepelnė vos 2 taškus, atkovojo ir perėmė po 2 kamuolius ir net 5 kartus suklydo.

Žaidė po diskvalifikavimo

Pirmą kartą po diskvalifikavimo Indinapolio gretose žaidė ir Ronas Artestas. Jis buvo rezultatyviausias savo ekipoje – pelnė 23 taškus, tačiau vos du – ketvirtąjį kėlinį. Ketvirtąjį kėlinį spindėjo Š.Jasikevičius, žinomas kaip lemiamų metimų meistras. Jis pelnė 8 taškus, kai „Pacers” spurtavo 14:4 ir įgijo 5 taškų pranašumą (88:83). Iš viso jis ir Stefenas Džeksonas surinko 18 iš paskutinių 20 „Pacers” taškų. Nugalėtojų klubui padėti negalėjo Dž. O’Nealas – dėl traumos vis dar negali rungtyniauti.

Jutos ekipoje naudingiausias buvo Deronas Viljamsas – surinko 17, Mehmetas Okuras ir Devinas Braunas po 10.

„Hornets” nugalėjo „Nuggets”

Pirmąkart ant NBA parketo penktadienio naktį išbėgo dar dvi Lietuvos krepšinio žvaigždės. Arvydo Macijausko Naujojo Orleano/Oklahomos „Hornets” išvykoje iki sezoninėse rungtynėse palaužė kito Lino Kleizos Denverio „Nuggets” – 100:90 (34:23, 22:18, 25:26, 19:23).

Silpniausia praėjusio sezono Vakarų konferencijos komanda „Hornets” – atitrūko dar pirmoje rungtynių pusėje (41:25). Visą dvikovą žaidimo vadžias laikę savo rankose, jie neleido varžovams priartėti arčiau nei per 8 taškus (95:87).

Surinko septynis taškus

Debiutinėse rungtynėse naujoje komandoje lietuvis A.Macijauskas aikštėje praleido 16 minučių ir pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 3/4 baudų), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 1 kamuolį, triskart suklydo ir kartą prasižengė. L.Kleiza per 9 minutes pelnė 2 taškus (1/4 dvitaškių), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei po kartą prasižengė ir suklydo.

Jurgita Jakimavičiūtė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.