Strateginis planavimas – sūkurinėje vonioje

Ūkio ministras Kęstutis Daukšys moka linksmintis už mokesčių mokėtojų pinigus.

Susirinko nuo pat ryto

Praėjusį penktadienį ministras su aštuoniais bendradarbiais darbo metu nulėkė gerai praleisti laiką į prabangų Druskininkų viešbutį „Violeta”. Pagal oficialią versiją jame valdininkai turėjo dalyvauti seminare „Strateginis planavimas”.

Prasidėjusios penktadienį linksmybės tęsėsi iki šeštadienio popietės.

Pirmieji seminaro dalyviai į Druskininkus penktadienį atvyko jau 11 valandą.

Iki pietų jie užėmė beveik visus viešbučio kambarius. „Violetos” administratorė patvirtino, kad penktadienį 11 iš 19 viešbučio kambarių buvo užsakyta seminaro dalyviams. Šiame Druskininkų viešbutyje kambarių kainos vienai parai yra nuo 160 iki 240 litų.

Posėdį perkėlė į „jacuzzi”

Vadinamieji „seminaristai” dirbo labai intensyviai. Iš konferencijų salės 18 valandą jie persikėlė į viešbučio restoraną.

Galima spėti, kad aptarinėjamos problemos buvo itin slaptos – mat visą vakarą į restoraną, kuriame yra 38 vietos, niekas kitas negalėjo patekti.

Kad būtų dar linksmiau sėdėti prie vaišėmis apkrauto stalo, ūkio ministerijos valdininkai pasisamdė garsųjį Leonido Šinkarenkos džiazo kvartetą.

Tuo metu į viešbučio restoraną negalėję patekti poilsiautojai už durų girdėjo tik skambčiojant indus, garsią muziką ir linksmus pakvatojimus.

Tačiau „seminaristai” neapsiribojo vien tokio „Strateginio planavimo” diskusijomis prie vaišių stalo.

Neblogai apšilę apie 22 valandą jie persikėlė toliau posėdžiauti į modernią šalia viešbučio pirties esančią 10 vietų sūkurinę vonią. Į ją sulindo ir vyrai, ir moterys.

Nors sūkurinės vonios paslaugos įeina į poilsio kainą, tačiau norintiems ja pasinaudoti kitiems viešbučio gyventojams buvo užtrenktos durys.

Viešbučio administracija tik mandagiai atsiprašinėjo ir nieko daugiau neįleido.

Skaudėjo galvas?

Toks ūkio ministerijos šefo K.Daukšio ir jo pavaldinių seminaras, regis, labai išvargino jo dalyvius.

Pasak liudininkų, kitą rytą nė vienas valdininkas nepasirodė prie viešbučio pusryčių stalo. Bet buvo matyti, kaip viešbučio personalas bėgiojo su kava į jų kambarius.

Viena trumpais garbanotais plaukais ministerijos darbuotoja buvo pastebėta su kava einanti K.Daukšio poilsio kambario link. Ta pati mergina dar prieš seminarą buvo pastebėta apsiperkanti su ministru viename prekybos centre.

„Ekstra žinios” vakar bandė apie šias linksmybes pakalbėti su K.Daukšiu, tačiau ministras telefono ragelio nekėlė.

Sušlubavo atmintis

Slaptame seminare, apie kurį nebuvo skelbiama viešai, dalyvavęs ūkio ministerijos sekretorius Gediminas Miškinis tikino, jog strateginio planavimo niuansus Druskininkuose jiems dėstę trys šios srities specialistai.

Tačiau pašnekovas niekaip negalėjo prisiminti tų specialistų pavardžių.

Jis aiškino, kad mokymus ištaigingame Druskininkų viešbutyje surengė Klaipėdoje esanti bendrovė, kurios pavadinimo jis taip pat negalėjo pasakyti. „Už šį seminarą rengėjams sumokėjo ministerija”, – kad pramogauta už mokesčių mokėtojų pinigus neslėpė G.Miškinis.

Paklaustas, kodėl nebuvo galima posėdžiauti ministerijos patalpose, mažiau išlaidaujant, sekretorius G.Miškinis atsakė: „Ministerijoje sunku dirbti, trukdo visokie skambučiai. Reikėjo atitrūkti nuo kasdienės aplinkos, kad būtų galima susikaupti”.

Ūkio ministerijos valdininkų pramogas Druskininkuose, regis, galima lyginti su atviru lėšų švaistymu. Dar 2002 metais Vyriausybė patvirtino strateginio planavimo metodiką.

Jei tokiais reikalais užsiima vyriausybės srateginio planavimo skyrius, tad ką valdininkai „strategavo” viešbutyje?

Ir kodėl juos mokė kažkokia Klaipėdos firma, kurios niekas nebeprisiminė?

Malonu, kai už dyką

„Ekstra žinios” pabandė išsiaiškinti, ir kiek galėjo kainuoti Ūkio ministerijos valdininkų linksmybės mokesčių mokėtojams:

nakvynė viešbutyje – apie 2200 litų;

L.Šinkarenkos kvartetas – apie 4000 litų;

trijų konsultantų paslaugos – apie 12 000 litų;

restorano nuoma – 1000 litų;

konferencijų salės nuoma – apie 600 litų;

degalai valdiškiems automobiliams – 350 litų.

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Strateginis planavimas – sūkurinėje vonioje"

  1. san

    ot tai biaurybes, nesavus pinigys tai svaisto kaip nori…………..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.