Pakistane po dviejų mokyklų griuvėsiais įstrigo daugiau nei 850 vaikų

Daugiau nei 850 vaikų tėvai plikomis rankomis ir kastuvais siekia išgelbėti po per žemės drebėjimą sugriuvusių mokyklų griuvėsiais įstrigusius vaikus.

Labiausiai nuo žemės drebėjimo nukentėjusioje Šiaurės vakarų pasienio provincijoje esančiame Balakato slėnyje sugriuvo dvi mokyklos, po kurių griuvėsiais vis dar girdimi pagalbos prašančių vaikų balsai.

„Išgelbėk mane, paskambinkite mano mamai, paskambinkite mano tėtei”, – iš po valstybinės mokyklos, kurioje, vietos žmonių teigimu, įstrigo apie 200 žmonių, girdimas silpnas berniuko balsas.

„Ištraukite mano vaiką, ištraukite mano vaiką”, – raudojo moteris, pamačiusi, kad iš griuvėsių žmonės ištraukė keturių vaikų kūnelius.

Po kitos, privačios keturių aukštų Šaheno mokyklos griuvėsiais įstrigo maždaug 650 vaikų. Savo vaikų ieškantys tėvai iš po griuvėsių ištraukė šešių vaikų kūnus bei 19 sužeistų vaikų. Ant mokyklos stogo matomi dar keturių vaikų kūnai.

Tėvai teigia girdintys vaikų verksmą, tačiau nieko negali padaryti, nes kol kas trūksta specialios technikos. Iš po griuvėsių ištraukta mergaitė sakė: „Mes sėdėjome klasėje, kai tai įvyko. Mes mėginome bėgti, tačiau mus užgriuvo, – sakė ji. – Gulėjau iki kaklo užversta. Ten yra daug vaikų”.

JAV geologijos tarnybos duomenimis, žemės drebėjimo epicentras buvo už maždaug 95 kilometrų į šiaurės rytus nuo Pakistano sostinės Islamabado, maždaug 10 kilometrų gylyje. Smūgiai buvo jaučiami ir Afganistano, Indijos ir Bangladešo sostinėse.

JAV prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush) ir kitų šalių vadovai jau liepė į Pakistaną, Afganistaną ir Indiją išsiųsti humanitarinės pagalbos. Nuo uraganų nukentėjusios Jungtinės Valstijos teigia Pakistanui galinčios skirti pagalbos už 100 tūkst. JAV dolerių ir taip pat siūlo karinių sraigtasparnių.

„Mūsų humanitarinė pagalba jau kelyje. Mes pasirengę ir toliau padėti, jei to prireiks, – sakė Dž. V. Bušas, Pakistano prezidentą Pervezą Mušarafą (Pervez Musharraf) laikantis vienu iš sąjungininkų JAV vedamame kare su terorizmu. – Mes meldžiamės ir užjaučiame tuos, kurie nukentėjo per šią baisią tragediją”.
2005-10-09 12:15

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.