G.Šileikis spjovė į pakrikusią partiją

Seimo narys panevėžietis Gintaras Šileikis – jau nebe liberalcentristas.

Vakar jis kartu su kitu lyderiu Petru Auštrevičiumi išstojo iš liberalcentristų partijos.

Tai buvo šių garsių politikų reakcija į užvakarykštį jau senokai nujaustą „galvų kapojimą”, kai iš liberalcentristų gretų buvo pašalinti Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Algis Kašėta, Audrius Endzinas ir Dalia Teišerskytė.

Savo narystę partijoje prieš kelis mėnesius sustabdęs G.Šileikis neabejoja, kad ir jis su P.Auštrevičiumi bei kitais dviem kolegomis Vytautu Čepu ir Vytautu Grubliausku užvakar būtų buvęs pašalintas iš partijos, tačiau zuokininkai nusprendę padaryti gudriau.

„Matyt, Artūras Zuokas dar apsvaigęs nuo itališko vyno gamybos, jei taip kvailai bandė mus skaldyti ir susigrąžinti prarastą kėdę Seimo frakcijoje.

Tačiau dešimt Seimo narių liko vieningi”, – komentavo parlamentaras.

G.Šileikis vakar neatsigynė telefono skambučių iš visos šalies liberalcentristų, tarp jų ir Panevėžio apskrities. Daugelis, anot jo, teiravęsi apie padėtį ir mąstę, ką jiems patiems daryti. Seimo narys teigęs, kad jis neužsiiminėjo agitacija, tačiau jaučiąs, kad dar visko bus – sniego lavina dar tik pradeda ristis nuo kalno.

„Po užvakarykščio sprendimo supratau, kad su liberalizmu šioje partijoje baigta. Ši partija jau tapo A.Zuoko individualia įmone, tai kaip galima likti joje samdomu darbuotoju”, – aiškino G.Šileikis.

Parlamentaras savo planų kol kas neskubėjo atskleisti. Jis pažadėjo likti aktyvus Seime ir politikoje, o dėl to, ar šlietis prie kitos partijos, ar kurti naują – su bendraminčiais dar pagalvosiąs.

Vilniaus merui A.Zuokui jo oponentas dėl tokių neapgalvotų veiksmų supriešinant saviškius pranašavo prastą politinę karjerą.

Liberalų ir centro sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininkas Ramūnas Vyžintas vakar rodė nusivylimą savo partijos vadovais.

„Aš buvau tame farse, kai metė iš partijos penkis narius. Prisipažįstu, aš tikėjausi ne tokių drastiškų veiksmų, maniau, bus eita prie konsensuso”, – dalijosi užvakarykščiais įspūdžiais skyriaus vadovas.

Panevėžiečių lyderis jau anksčiau neslėpė, kad palaiko vadinamuosius antizuokininkus – prieš kelias savaites jis kartu su vienminčiais įkūrė oponuojančią A.Zuokui Liberalios politikos frakciją partijoje.

R.Vyžintas pasakojo, kad jų skyrius dar prieš savaitę priėmė kreipimąsi į partijos vadovybę, įspėdamas, kad narių šalinimas iš partijos – žalingas partijai ir jos įvaizdžiui. Tačiau į šį kreipimąsi atsižvelgta nebuvo.

„Aš tada į akis pasakiau, kad čia turbūt kaltas lyderių jaunumas, jei jie tesugeba konstatuoti tik juoda balta, ir nieko daugiau. Lyderiai nesugebėjo išnaudoti visų diplomatijos būdų, kad būtų užgesintas partijoje kilęs konfliktas”, – aiškino R.Vyžintas.

Dėl tolesnių veiksmų skyriaus pirmininkas sakė pasitarsiantis su kolegomis kitą savaitę. Kartu R.Vyžintas garantavo, kad dėl šių incidentų partijos viršūnėse liberalcentristų darbas miesto taryboje nenukentės.

Į naują frakciją įstojęs ir Panevėžio rajono liberalcentristų lyderis Jonas Katinas teigė esąs už liberalias idėjas, kurių kai kas partijoje jau nebesilaiko.

Kartu su kitais 6 nariais prieš oponentų išmetimą iš partijos valdyboje balsavęs J.Katinas sakė liksiąs partijoje ir lauksiąs suvažiavimo, kuris, išrinkus naują pirmininką, ir baigsiąs visą šią suirutę.

Panevėžietis netiesiogiai leido suprasti, kad jis yra beveik tikras, jog eiliniai partijos nariai nušluos nuo sosto A.Zuoką.

Liberalcentristas pernelyg neapgailestavo, kad suvažiavimas nebuvo sušauktas anksčiau, tačiau neslėpė, jog vilkinimas partijos įvaizdžiui tarp rinkėjų gerokai kenkia.

J.Katinas sakė jautęs iš G.Šileikio nuotaikų, jog šis išstos iš partijos. Tačiau Panevėžio apskrities liberalcentristų lyderis išreiškė viltį, kad seimūnas į naują partiją nestos.

„Manau, kad jie visi sugrįš į savo partiją. Tam reikia tik laiko – tai padarys pats gyvenimas”, – sakė pašnekovas.

Limina Kepalaitė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.