Opozicijos lyderiui koją kiša interesų konfliktas

Miesto Tarybos Socialdemokratų frakcijos seniūnas Vasilijus Popovas gali proteguoti privatų futbolo klubą

Miesto Tarybos opozicinės Socialdemokratų frakcijos seniūnas Vasilijus Popovas neseniai buvo įtrauktas į Savivaldybės darbo grupę, atsakingą už futbolo aikštelių plėtrą. Į šią grupę V.Popovas įrašytas kaip miesto Tarybos narys, tačiau kilo abejonių, kad jis gali atstovauti FBK „Kaunas” interesams. Šiame klube politikas dirba rinkodaros direktoriumi.

Iškilo grėsmė mokyklai?

„Kauno diena” rašė apie Neries parke planuojamą sutvarkyti futbolo aikštyną. Minėta darbo grupė jau parengė pirminį projektą: ketinama steigti viešąją įstaigą, kurios steigėjais taptų Savivaldybė, FBK „Kaunas” ir Lietuvos futbolo federacija.

Šiuo metu minėtame aikštyne veikia Kauno futbolo sporto mokykla. Jos direktorius Laimis Bičkauskas yra užsiminęs, kad šią teritoriją apžiūrinėjo ir FBK „Kaunas” atstovai. „Mums tai kelia įvairių klausimų. FBK „Kaunas” atstovai kalbėjo, kad norėtų čia įkurti futbolo klubo bazę. Neaišku, kas tada lauktų mokyklos”, – prieš keletą savaičių „Kauno dienai” sakė L.Bičkauskas.

Apie tai, kad minėtas aikštynas domina privataus futbolo klubo specialistus, užsiminė ir kiti futbolo specialistai bei Savivaldybės atstovai. Jiems taip pat kilo abejonių, kad darbo grupėje Savivaldybės interesams atstovauja FBK „Kaunas” rinkodaros direktorius V.Popovas.

Darbo grupėje – ir daugiau klubo atstovų

Minėtą darbo grupę sudarė Kauno vicemeras Erikas Tamašauskas. Be jo ir V.Popovo, į ją įtrauktas miesto Tarybos narys Eligijus Dzežulskis-Duonys, Lietuvos futbolo federacijos bei FBK „Kaunas” atstovai.

„Ši grupė įkurta, nes išaiškėjo kai kurios problemos rengiant jaunuosius futbolininkus, vystant užklasinę veiklą. Jau trečius metus kalbame apie Neries parke esančių aikštynų ateitį, todėl ir nuspręsta įkurti darbo grupę, kuri pagreitintų įgyvendinti šį projektą”, – teigė vicemeras.

Paklaustas, kodėl Savivaldybės interesams minėtoje grupėje atstovauja FBK „Kaunas” rinkodaros direktorius, E.Tamašauskas pripažino, kad situacija – dviprasmiška.

„Darbo grupėje susidaro tam tikra persvara. Jeigu man taip nutiktų, ko gero, deklaruočiau, kad atstovauju klubui. Negerai sėdėti ant dviejų kėdžių”, – sakė Kauno vicemeras.

„Kauno dienai” pradėjus domėtis šia istorija, paaiškėjo, kad darbo grupė jau veikia ir net teikia oficialius pasiūlymus, tačiau kol kas ji oficialiai neįregistruota. „Tai bus padaryta artimiausiu metu”, – tikino E.Tamašauskas.

Išgirdęs klausimą, pažadėjo atsistatydinti

Socialdemokratų frakcijos seniūnas V.Popovas vakar patvirtino, kad dirba minėtoje darbo grupėje. Išgirdęs klausimą apie galimą interesų konfliktą, miesto Tarybos opozicijos lyderis teigė, kad apie tai nepagalvojęs.

„Net nežinau. Įvairiai galima traktuoti. FBK „Kaunas” klube dirbu rinkodaros direktoriumi. Esu samdomas darbuotojas. Jeigu būčiau savininkas, tada – kita kalba. Į darbo grupę mane įtraukė, nes nemažai žinau apie futbolo problemas. Žinoma, tam tikras niuansas išlieka. Jeigu kils įtarimų, kad supainiojau interesus, iš darbo grupės atsistatydinsiu”, – vakar „Kauno dienai” teigė V.Popovas.

Jis paneigė kalbas, kad į Neries parke esantį aikštyną veržiasi privatus futbolo klubas. „Kaunas” į šią teritoriją nepretenduoja. Svarbiausia, kad vaikams būtų sudarytos geresnės sąlygos sportuoti. Čia yra ir privalo iškilti futbolo mokykla”, – teigė V.Popovas.

Skyriaus vadovas nieko nežinojo

Socialdemokratų partijos Kauno skyriaus pirmininkas Gintautas Labanauskas tikino, kad tik iš „Kauno dienos” sužinojo, jog V.Popovas įtrauktas į minėtą darbo grupę. „Pirmą kartą apie tai girdžiu. Nelabai tikisi, kad toks patyręs politikas galėjo taip pasielgti. Jeigu jis padarė aplaidžią klaidą, turėtų pasitraukti iš darbo grupės”, – teigė G.Labanauskas.

„Kauno diena” rašė, kad dėl Neries parke esančio aikštyno ateities iškilo ir daugiau klausimų.

Savivaldybei kartu su Lietuvos futbolo federacija pradėjus rengti aikštyno atnaujinimo projektą, paaiškėjo, kad šioje teritorijoje netikėtai išdygo pastato pamatai. Jie užregistruoti valstybės įmonėje „Registrų centras”.

Savivaldybėje jau pradėtas tyrimas, kaip parke galėjo iškilti pamatai. Kai kurie valdininkai neslėpė, kad minėtu atveju apsukrūs žmonės „surezgė itin įdomią schemą”.

Neišsprendus problemos su minėtų pamatų savininke, Savivaldybė negalės rengti futbolo aikštyno detaliojo plano.

Arūnas Andriuškevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.