„Sojuz” prisišvartavo prie Tarptautinės kosminės stoties

Rusijos kosminis laivas „Sojuz”, kuriuo skrenda dviejų narių įgula ir kosmoso turistas, sėkmingai pasiekė Tarptautinę kosminę stotį (TKS) ir su ja susijungė, pirmadienį pranešė Maskvos skrydžių valdymo centras.

Įgulos vadas astronautas Bilas Makarturas (Bill McArthur), borto inžinierius kosmonautas Valerijus Tokarevas ir kosmoso turistas Gregoris Olsenas (Gregory Olsen) TKS pasiekė po dvi dienas trukusios kelionės.

„Laivas prisišvartavo. Dabar įgula ruošiasi atidaryti šliuzus tarp „Sojuz” ir stoties”, – teigė skrydžių valdymo centro atstovė spaudai.

Rusijos „Sojuz” tipo kosminis laivas iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane pakilo šeštadienį 6 val. 54 min. B. Makarturas ir V. Tokarevas – 12-oji TKS komanda, o bendrovės „Sensors Unlimited” įkūrėjas ir savininkas G. Olsenas – trečiasis kosmoso turistas, aplankysiantis TKS. Kosmonautų misija truks šešis mėnesius, o verslininkas stotyje praleis savaitę ir į Žemę grįš kartu su šiuo metu kosmose esančia komanda.

Tiksli G. Olseno sumokėta pinigų suma neatskleidžiama, bet Rusijos kosmoso agentūros išplatinta reklama teigia, kad toks skrydis kainuoja 20 mln. JAV dolerių.

2005-10-03 10:53

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.