Nelaimė darbe baigėsi mirtimi

Vakar po vidurnakčio Kauno medicinos universiteto klinikose mirė devyniolikmetis statybų ir remonto bendrovės darbininkas, savo darbo vietoje nukritęs nuo stogo ir patyręs sunkią traumą.

Kaip jau rašėme, skaudi nelaimė įvyko antradienio popietę, apie 14 val. E.Ožeškienės gatvės 10-uoju numeriu pažymėtą trijų aukštų pastatą remontavusios uždarosios akcinės bendrovės „Meldija” darbuotojas Deividas Urbas nukrito nuo stogo ir patyrė smarkius daugybinius sužalojimus. Vaikinas įsmuko tarp medinių gegnių ir nukrito pastato viduje ant trečiojo aukšto grindų.

Medikai iškart po nelaimės pripažino, kad nukentėjusiojo būklė buvusi itin sunki. Be sąmonės aptiktam smarkiai sužalotam vaikinui greitosios pagalbos specialistai konstatavo sunkią galvos traumą. Jaunuolis komos būklės buvo pristatytas į Kauno klinikas.

Valstybinės darbo inspekcijos vyresnioji specialistė Zita Repečkienė, tirianti pastarosios nelaimės aplinkybes, patvirtino turinti visų įvykio liudytojų ir žuvusiojo darbdavių pasiaiškinimus, tačiau apie tikslesnes išvadas tikino galėsianti kalbėti kur kas vėliau.

Apie tragiškai pasibaigusios nelaimės priežastis daugiau kalbėti nenorėjo ir UAB „Meldija” direktorius Gediminas Baltrušaitis. Vakar „Kauno dienos” kalbintas įmonės vadovas teigė, kad D.Urbas jų bendrovėje dirbo neseniai. Vaikinas buvo įdarbintas kaip nekvalifikuotas statybos darbininkas. Pasak direktoriaus, jaunuolis pasižymėjo kaip stropus ir pareigingas darbuotojas, niekada nenusižengęs darbo taisyklėms ir nedirbęs aplaidžiai.

Vis tik paklaustas, dėl ko galėjusi įvykti tokia skaudi nelaimė, G.Baltrušaitis prasitarė, kad šįkart viską galėjo nulemti netgi menkiausias neapdairumas: „Akivaizdu, kad tokie nemalonūs atvejai smarkiai sukrečia, todėl ilgai galvojome apie tai ir pirmiausiai ieškojome savo kaltės, o ne puolėme kaltinti kitus. Į objektą, vos tik sužinojęs apie nelaimę, atvykau beveik kartu su greitosios pagalbos medikais, tačiau kol vyksta tyrimas, pernelyg sunku tikslinti aplinkybes bei priežastis”. G.Baltrušaitis atmetė versiją, kad incidentas įvyko dėl staiga pablogėjusios jaunuolio sveikatos būklės ar kokių sutrikimų.

UAB „Meldija” vadovas patikino, kad įvykiams pasisukus tokia tragiška linkme, bendrovė ėmėsi padėti žuvusio devyniolikmečio artimiesiems: „Padedame surengti laidotuves, padengsime visas jų išlaidas ir skirsime Deivido namiškiams pašalpą. Stengiamės sunkiu momentu padėti kiek tik įmanoma”.

Mirtinos nelaimės vieta tapusiame rekonstruojamame E.Ožeškienės gatvės 10-ajame name, baigus remonto darbus, turėtų būti įrengti gyvenamieji būstai ir „Šviesos” leidyklos biuras.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.