„Humana” ketina plėstis, „Dalmeta” traukiasi

Kauno prekybos padėvėtais drabužiais arenoje keičiasi pagrindiniai žaidėjai

Miesto Centre atidarius pirmąją stambiausio Lietuvoje padėvėtų drabužių tinklo „Humana” parduotuvę pasigirdo prognozių, jog šis tinklas išstums iš rinkos iki šiol Kaune karaliavusį dėvėtų drabužių ir avalynės parduotuvių tinklą „Dalmeta”.

„Dalmetos” savininkas neneigia, kad jo parduotuvių tinklas sumažėjo, tačiau tikina, kad su „Humanos” invazija tai neturi nieko bendro.

Iš 12 liko 7 parduotuvės

„Humanos”, turinčios 13 parduotuvių sostinėje ir 11 parduotuvių kituose miestuose, vadovai neslepia, jog turi ambicijų bei konkrečių ketinimų plėstis Kaune. „Kol nepasirašytos sutartys, komentuoti nenorėčiau, tačiau plėtra Kaune numatyta”, – lakoniškai pakomentavo ateities planus „Humanos” parduotuvių tinklo vadybininkė Nijolė Petrauskienė.

Tuo tarpu padėvėtų drabužių monopolį Kaune iki šiol turėjęs parduotuvių tinklas „Dalmeta” ne didina, o atvirkščiai – pastebimai mažina savo plėtrą. Tačiau „Dalmetos” vadovybė tikina, jog uždaromos parduotuvės neturi nieko bendro su „Humanos” invazija į Kauną.

„Taip, konkurencija yra, bet „Humanos” įžengimo į Kauną mes neišsigandome”, – teigia padėvėtų drabužių tinklo „Dalmeta” savininkas Henrikas Aleksandravičius.

Gandus, jog, E.Ožeškienės gatvėje pradėjus sėkmingai veikti pirmajai „Humanos” parduotuvei, „Dalmeta” pamažu sudeda ginklus, H.Aleksandravičius kategoriškai neigia.

Vis dėlto faktas akivaizdus: iki šiol Kaune karaliavęs padėvėtų drabužių parduotuvių tinklas „Dalmeta” pamažu uždaro savo parduotuves. Iš anksčiau Kaune veikusių 12 „Dalmetos” parduotuvių šiandien liko tik septynios.

Pablogėjo sąlygos

H.Aleksandravičius tvirtina, kad, fiksuojant parduotuvių mažėjimą, išvadų apie „Dalmetos” kapituliaciją dėl Kaune pasirodžiusio galingo padėvėtų drabužių tinklo „Humana” daryti negalima.

„Savo parduotuvių tinklą mes mažiname ne išsigandę konkurencijos, bet pasikeitus sąlygoms. Šiuo metu prekybai dėvėtais drabužiais ir avalyne sąlygos mažiau palankios nei prieš kelerius metus”, – aiškino „Kauno dienai” H.Aleksandravičius.

„Mes prekiaujame padėvėtais drabužiais ir avalyne iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Škotijos. Situacija tokia, kad produkcijos „iš antrų rankų” kokybė šiose šalyse labai suprastėjo, kur kas mažesnis pasirinkimas, nei būdavo anksčiau. Priežastis paprasta: padėvėtais drabužiais pradėjo prekiauti ir Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, o tai – didžiulės rinkos. Anksčiau šiose šalyse padėvėtais drabužiais iš Vakarų Europos prekiauti būdavo draudžiama arba tokią prekybą ribojo dideli muitai. Tuomet mūsų tiekėjams buvo lengviau, dabar padėtis sunkesnė”, – kalbėjo „Dalmetos” tinklo savininkas.

Nuseko pirkėjų srautai

H.Aleksandravičius paminėjo ir dar vieną priežastį, dėl kurios, jo teigimu, teko uždaryti dalį „Dalmetos” parduotuvių. Tai – dėl brangstančių degalų išaugusi produkcijos savikaina.

„Mūsų kainos nuo „Humanos” skiriasi nedaug, ir jie, ir mes prekiaujame drabužiais ir už 50 centų, ir už 150 litų”, – teigė H.Aleksandravičius. Tačiau, sakė jis, „Dalmeta” neturi savo žmonių šalyse, kuriose gaunami padėvėti drabužiai ir avalynė.

„Mes viską perkame iš tiekėjų ir turime taikytis prie jų sąlygų”, – aiškino „Dalmetos” savininkas.

„Dar vienas dalykas, dėl ko mes uždarėme dalį savo parduotuvių, tas, kad Kaune sumažėjo gyventojų, – sakė H.Aleksandravičius. – Apie tai kalba statistika, o mes pajutome iš sumažėjusių pirkėjų srautų”.

Jūratė Kuzmickaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

3 atsiliepimai į "„Humana” ketina plėstis, „Dalmeta” traukiasi"

  1. Greta

    Kad asortimentas „Dalmetoje” labai sumazejo,prekes net retai kabo(visose).Bent prekiu kieki padidinkit.

  2. james

    labai gerai humana geresne kokybe geresne ir naujesni drabuziai nike puma armani.ir t.t 😀 😐

  3. jolita

    viskas gal ir nieko bet jau kainas issikele tai kosmines!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.