Paršų vagys pergudravo užsieniečius

Kiaulių fermą mūsų šalyje įsigiję Danijos piliečiai po patirto didelio nuostolio turėtų pripažinti, kad Lietuvoje gyvena itin įžūlūs vagys.

Net dviejų šimtų paršelių, augintų užsieniečių bendrovėje, neapsaugojo nei sargai, nei fermoje įrengtos modernios stebėjimo kameros.

Danams priklausančioje bendrovėje „Saerimner”, esančioje Pasvalio rajono Šalnaičių kaime, manoma, juodą darbą dirbo ilgą laiką nepastebėti vagys ar netgi vienas sumanus ilgapirštis. Yra įtarimų, kad fermą galėjo apvogti tik gerai joje besiorientuojantys asmenys.

Praėjusį šeštadienį į Pasvalio rajono policijos komisariatą kreipėsi bendrovės vadovas ir pranešė, kad iš įmonės fermos dingo 206 dviejų, trijų mėnesių paršeliai.

Bendrovės direktorius danas gyvena Vilniuje ir fermoje lankosi ne kasdien.

Gyvulėlių buvo pasigesta atlikus inventorizaciją. Manoma, kad į fermą įjunkęs vagis juos vogė po du ar tris jau ilgą laiką.

Policijos pareigūnų teigimu, ši vagystė jiems labai įtartina, nes fermoje dieną naktį budi sargai, įrengtos stebėjimo kameros, o niekas nematė daromo nusikaltimo. Iš policininkų kalbos buvo nesunku suprasti, kad vagyste galima įtarti ir fermos darbininkus ar su jais susijusius žmones.

„Mums keista, kad dingusių paršelių pasigesta tik dabar. Juk pavogta jų ne vienas ar du, o daugiau nei du šimtai”, – vakar „Panevėžio rytui” sakė Pasvalio rajono policijos komisariato viršininko pareigas laikinai einantis pareigūnas Darius Indrišiūnas.

Nuostoliai tikslinami, tačiau jie bus iš tiesų nemaži, nes paršeliai yra brangūs. Pirminiais skaičiavimais, bendrovei „Saerimner” padaryta turtinė žala gali siekti per 14 tūkstančių litų.

Policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Audronė Filimanavičienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.