Ispanus sensacingai įveikę vokiečiai – finale

Permainingose Europos čempionato pusfinalio rungtynėse Vokietijos krepšininkai sensacingai nugalėjo Ispaniją rezultatu 74:73 ir pateko į finalą, kur susitiks su Graikijos rinktine, įveikusia prancūzus.

Susitikimo pradžioje pirmavo tai viena, tai kita komanda. Vis dėl to pirmąjį kėlinuką sėkmingiau užbaigė ispanai, išsiveržę į priekį 23:16. Antrajame ketvirtyje jie skirtumą buvo padidinę iki 9 taškų, tačiau D.Nowitzki pataikė du tritaškius iš eilės, o kiek vėliau D.Greene taip pat tolimu metimu sumažino deficitą iki minimumo (30:31). Ilsėtis komandos išėjo vokiečiams atsiliekant 34:35.

Po didžiosios pertraukos solidesniu skirtumu išsiveržė ispanai, kurie po spurto 8:0 pirmavo 48:39. Vis dėlto Vokietija atsigavo ir po kurio laiko sumažino deficitą iki minimumo, o po M.Demirelio tritaškio ir turėjo 2 taškų persvarą. Trečiasis kėlinukas baigėsi ispanams pirmaujant 57:54.

Lemiamoje rungtynių dalyje vokiečiai spurtavo 10:0 ir buvo priekyje 64:57, o kiek vėliau skirtumą sugebėjo padidint iki 11 taškų. Iki susitikimo pabaigos likus minutei J.C.Navarro sumetė baudas ir sumažino deficitą iki 3 taškų, o po vokiečių klaidos ispanų deficitas siekė minimumą. Likus 15 sekundžių J.C.Navarro persvėrė rezultatą, tačiau dvitaškiu atsakė D.Nowitzki. Paskutinės ispanų atakos J.M.Calderonas užbaigti nesugebėjo ir Vokietija šventė sensacingą pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo D.Nowitzki, pelnęs 27 taškus ir atkovojęs 7 kamuolius.P.Rolleris pridėjo 9, M.Pesičius – 8, o P.Femerlingas – 7 taškus.

Ispanų komandoje išsiskyrė J.C.Navarro – 27 taškai (4 atk. kam.), F.Vasquezas – 15 (4 atk. kam.), J.M.Calderonas – 10, C.Jimenezas – 7 (9 atk. kam.).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.