Slovėnai pirmą kartą istorijoje pateko į pasaulio čempionatą

Slovėnijos nacionalinė krepšinio rinktinė po įtemptos kovos 89:80 įveikė kroatus ir rytoj kartu su Lietuvos krepšininkais kovos dėl penktosios vietos. Slovėnijos rinktinė pirmą kartą šalies istorijoje pateko į pasaulio čempionatą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo kroatai, kurie besibaigiant pirmąjam kėlinukui buvo išsiveržė į priekį dešimties taškų persvara – 27:17. Antrame kėlinuke slovėnai pataikė keturis tolimus metimus ir sumažino skirtumą iki trijų taškų – 40:43. Trečiame ketvirtyje Slovėnijos krepšininkai sustiprino gynybą ir priešininkams leido pelnyti tik aštuonis taškus, tuo tarpu patys pelnė 18 ir išsiveržė į priekį 58:51. Atkakliausias ir rezultatyviausias kėlinukas buvo paskutinis – jį dviem taškais 31:29 laimėjo slovėnai. Nors kroatai įvairiais būdais bandė pasivyti Slovėnijos rinktinę ir bent jau išlyginti rezultatą, jie darė per daug klaidų, o priešininkai puikiai metė baudos metimus, jie pataikė 18 baudos metimų iš 24 (75 proc.).

Slovėnija: J.Lakovičius 20 (15/18 baudos metimų, 5 atk.kam., 5 rez.perd., 3 per.kam.), A.Capinas 14 (4/5 tritaškiai), S.Becirovičius, E.Lorbekas (7 atk.kam.), P.Breecas (6 atk.kam.) – po 11, R.Neterovičius 10 (10 atk.kam.).

Kroatija: G.Giričekas (8 atk.kam., 7 klaidos) ir D.Bagaričius (8 atk.kam.) – po 13, M.Tomas (6 atk.kam.) 12, M.Popovičius (4 rez.perd.) ir N.Vujčičius – po 10, R.Ukičius 9.

Rytoj 16:30 Lietuvos ir Slovėnijos rinktinės kovos dėl penktosios vietos, o 13:00 Rusijos krepšininkai susirungs su kroatais dėl septintosios vietos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.