Pilvo flirtas

Prancūzai jį vadina „dance du ventre”, graikai – „cifte telli”, turkai – „rakkase”, egiptiečiai – „raks sharki”. Lietuviams šis gundymo menas žinomas pilvo šokio vardu.

Rytų moterys šį unikalų šokį atlieka ne tik savo namų svečiams. Jos ritmiškai judina klubus šalia gimdančios kaimynės lovos arba šoka jaunavedžiams, kurie dažnai fotografuojasi delnus sudėję ant šokėjos pilvo. Jis nuo neatmenamų laikų Rytų gyventojams simbolizuoja vaisingumą.

Tačiau trejus metus Jungtiniuose Arabų Emyratuose pilvo šokiu turistus viliojusi Aurelija Kiaupienė „Klaipėdai” teigė, kad minkštas pilvukas toli gražu nėra pagrindinis šio šokio akcentas. Šiam gundymo menui svarbiausia jaudinančios arabiškos muzikos pojūtis ir plastika, kurią išlavinti įmanoma vos per kelis mėnesius.

Trisdešimt trejų Aurelija neslėpė, kad Vakaruose pilvo šokis jau seniai virto šou – talentingos šokėjos per vakarą gali užsidirbti iki dviejų tūkstančių JAV dolerių. Tačiau pilvo šokis ne vien gundymo įrankis. „Jis puikiai kovoja su celiulitu, mažina svorį, gerina laikyseną, kelia pasitikėjimą savimi”, – pasakojo pilvo šokį ir klaipėdietėms atrasti padėsianti moteris. Šią savaitę moterų sporto klube „Kitonija GYM” Aurelija pradėjo mokyti moteris ir merginas pilvo šokio pagalba ne tik sugundyti vyrą, bet ir atsikratyti šiaurietėms būdingų kompleksų.

Tapatina su prostitutėmis

Pilvo šokio istoriją tyrinėjantys istorikai mano, kad jo šaknys glūdi gilioje senovėje, kai buvo itin garbinamas moterų vaisingumas. Jo simbolis – pilvas – buvo garbinamas Graikijoje, Kipre, Artimuosiuose Rytuose, Vakarų Azijoje. Egipte religiniuose ritualuose dalyvavusios pilvo šokėjos, taip pat atlikdavusios ir prostitučių vaidmenį, buvo laikomos garbingomis miestelių pilietėmis.

Šiomis dienomis tradicinis pilvo šokis šokamas tik provincijose, o dideliuose miestuose jis jau seniai tapo turistų viliojimo įrankiu. Pašėlusiu greičiu pilvo šokis populiarėja ir tarp vakariečių. Jį galima išvysti ir Las Vegase, ir Paryžiuje, ir Maskvoje.

Jungtiniuose Arabų Emyratuose kelerius metus šokusi „Klaipėdos” pašnekovė pripažino, kad daugelis pilvo šokio atlikėjas tapatina su lengvo elgesio moterimis. „Be abejo, jis yra pakankamai erotiškas ir gundantis, tačiau tai – tik šokis. Šokau prabangaus viešbučio šou programoje. Buvome atskirtos nuo įkyrių žiūrovų, tad jie neturėjo progos priekabiauti”, – prisimena moteris.

Mokėsi iš vaizdajuosčių

Šiuolaikinis pilvo šokis – tai daugelio Rytų šalių pilvo šokių kratinys. Pasak „Kitonija GYM” instruktorės A.Kiaupienės, Vakaruose visos tradicinės šio šokio atmainos sujungtos į vieną hibridą. Skirtingų šalių šokius vienija du bruožai – tipiški klubų ir pilvo judesiai bei savotiškas flirtas su žiūrovais.

A.Kiaupienė pasakojo, kad atvažiavusi į JAE ji net nenutuokė netrukus tapsianti profesionalia pilvo šokio šokėja. „Grupelę lietuvaičių pamatę viešbučio vadovai pasiūlė mokytis pilvo šokio ir dalyvauti įspūdingoje šou programoje. Sutikome, pirmosiomis dienomis buvo labai sunku. Teko mokytis iš vaizdajuosčių”, – sakė A.Kiaupienė.

Moteris šio šokio subtilybes perkrimto per tris mėnesius. Per tokį pat laikotarpį ji žadėjo išmokyti pilvo šokio ir klaipėdietes, kurios ryžosi stoti į kovą su savo kompleksais.

Padeda atsiskleisti

Paklausta, ar ramioms šiaurietėms pavyks perprasti temperamentingojo šokio esmę, A.Kiaupienė aiškino: „Svarbiausia pagauti judesį ir įsiklausyti į muzikos ritmą. Beviltiškų mokinių nebūna. Pamatysite, kaip jos pradės savimi pasitikėti”.

Instruktorė negailėjo priekaištų klaipėdiečių laikysenai. „Eina gatve visos niūrios, perkarusios, susikūprinusios. Šokis labiau nei kas nors kitas padeda atsiskleisti. Aerobikos treniruočių metu moterys kuklinasi, kompleksuoja dėl išvaizdos, o per šokio pamokas nebelieka kompleksų, moteris tarsi pražysta”, – įsitikinusi jau pusmetį aerobikos instruktore dirbanti A.Kiaupienė.

Ji tvirtino, kad pilvo šokis ne tik vilioja, bet ir gerina savijautą – kūnas tampa tvirtesnis, krenta svoris, mažėja rizika susirgti gimdos vėžiu.

Anot pirmąją šokio pamoką šią savaitę klaipėdietėms vedusios profesionalės, pilvo šokį gali šokti ir lieknos merginos. „Nors pilvukas šiam šokiui duoda papildomo žavesio, vis dėlto svarbiau pajusti ritmą ir lavinti plastiką”, – įsitikinusi A.Kiaupienė.

Šoka su dukra

Nors prabangi, blizgučiais apkarstyta „uniforma” šokėjoms reikalinga tik šou metu, instruktorė sakė, kad net šokant savo vyrui miegamajame reikėtų laikytis tam tikrų aprangos kodų. „Pilvas turi būti atviras, o klubus reikėtų aprišti barškučiais nusėta skara. Taip vaizdas bus egzotiškesnis, o šokio ritmas – lengviau jaučiamas”, – aiškino A.Kiaupienė, kuri nepanoro atskleisti, ar pilvo šokiu pamalonina ir savo vyrą.

Šokėja tikino, kad pilvo šokį šoka ne vien moterys. „Rytuose teko matyti, kaip jį šoka ir vyrai, tačiau jų judesiai agresyvesni, jie klubų nejudina”, – prisimena „Kitonija GYM” trenerė. Pasak jos, tikrąjį pilvo šokį šoka arba moterys, arba transseksualai – klaipėdietei teko stebėti ir jų pasirodymus.

A.Kiaupienė sakė, kad dažnai namuose šokį repetuoja drauge su penkerių metukų dukra Kotryna. „Pasileidžiame muziką ir šokame. Visiškai neprieštarausiu, jeigu ir ji paaugusi nuspręstų profesionaliai šokti pilvo šokį”, – tvirtino nė lašo arabiško kraujo neturinti egzotiško šokio savamokslė.

Arnoldas Remeika

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Pilvo flirtas"

  1. khg

    8) 😕 😡 👿 😯 💡 😐 😮 😥 🙁 😉 😀 🙂 😳

  2. :D

    😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.