Lietuvos rinktinė pateko į pasaulio čempionatą!

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinės sugebėjo atsigauti po nesėkmingai susiklosčiusių ketvirtfinalio rungtynių ir kovoje dėl penktosios vietos finalo 89:78 įveikė Rusijos krepšininkus. Tai garantavo lietuviams vietą kitų metų pasaulio čempionate Japonijoje.

Prieš prasidedant rungtynėms, Lietuvą pasiekė žinia, kad Rusijos rinktinei negalės padėti lyderis Andrejus Kirilenko, kuris vakar dienos rungtynėse prieš graikus susilaužė nosį.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė Rusijos krepšininkai, tačiau lietuviai neatsiliko ir pranašumas visą kėlinuką laiką buvo tai vienos, tai kitos komandos pusėje. Sėkmingai į žaidimą įsijungė Giedrius Gustas, pelnęs 4 taškus ir kėlinuką dvitaškiu užbaigęs Paulius Jankūnas, kurio sąskaitoje buvo 7 taškai.

Antrąjį kėlinuką Rusijos krepšininkai pradėjo keturiais taikliais tritaškiais, kurie leido jiems įgyti dešimties taškų pranašumą 33:23. Po minutės pertraukėlės atsibudę Lietuvos krepšininkai sėkmingiau žaidė puolime ir po Vido Ginevičiaus prasiveržimo sumažino skirtumą iki penkių taškų. Kėlinuką užbaigė taiklus Johno Roberto Holdeno baudos metimas (iš viso jis pelnė 7 taškus). Po pirmosios rungtynių dalies rusai turėjo šešių taškų persvarą – 44:38, o daugiausiai problemų kėlė Zacharas Pashutinas, pelnęs 17 taškų (4/6 tritaškiai).

Trečiąjį kėlinuką keturiais iš eilės taškais pradėjo Paulius Jankūnas. Sėkmingai į žaidimą įsijungė Mindaugas Lukauskis, pelnęs kitus keturis taškus. Į tai rusai atsakė dar vienu tritaškiu, o D.Lavrinovičius pataikė iš po krepšio. Rezultatą Lietuvos rinktinės naudai persvėrė P.Jankūno tritaškis. Nors rusai bandė mažinti skirtumą, sėkmingai ginantis ir puolant žaidę lietuviai padidino persvarą 57:51, tačiau kėlinuką sėkmingiau užbaigė rusai, kurie laimėjo atkarpą 9:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 60:59.

Paskutinį ketvirtį lietuviai pradėjo sėkminga atkarpa 7:2, vėliau dar kartą spurtavo 7:0 ir skirtumas išaugo iki devynių taškų. Rusijos krepšininkams pelnyti taškus darėsi vis sunkiau, o sėkmingai puolime žaidę lietuviai vis didino persvarą. Po antruosius tritaškius pataikė Ramūnas Šiškauskas bei Paulius Jankūnas, o ketvirtį lietuviai baigė dviem sėkmingom atakom – D.Lavrinovičiaus dėjimu ir sėkmingu M.Lukauskio dvižingsniu po perdavimo per visą aikštelę. Lietuviai laimėjo rungtynes 89:78 ir pateko į finalą dėl penktosios vietos.

Lietuva: P.Jankūnas 19, G.Gustas 13, R.Šiškauskas 12 (4 rez.perd.), K.Lavrinovičius 11, D.Lavrinovičius 10, V.Ginevičius 7, M.Žukauskas (4 rez.perd.) ir M.Lukauskis – po 6, R.Javtokas 5.

Rusija: Z.Pashutinas 27 (7/10 tritaškiai), J.R.Holdenas 14, S.Monia 11 P.Samoilenko 9

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

5 atsiliepimai į "Lietuvos rinktinė pateko į pasaulio čempionatą!"

  1. Kamiliuke

    kas be ko taj mes saunuoliai…. komnada-jega! as myliu rinktine… 😀 😀 😀 😛 😉

  2. vyts

    kitais metais mes visiems parodisims

  3. neprilygstamoji

    Valio …valio…valio!!!!!!! 😀 😀 😀

  4. hhh

    Siaip vyrai tikrai maladiec. NU mes dar parodysim. Pasaulis musu. O isivaizduojat jei dabar finale zaistu su graikais

  5. Akvike

    😛 😛 😀 😀 jo jega musu lt patys geriausia as myliu lt nes jie sauniausia ar matet kaip lt zaide su turkais ir lt laimejo tai saunuoliai nes tie turkai ira zudziai ir visi ju nekencia

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.