Lietuva – Rusija

Su Rusijos rinktine turėjome progos susipažinti šios vasaros pabaigoje, kai Lietuvos ir Rusijos ekipos susitiko dvejose rungtynėse dėl Federacijų Supertaurės. Tada komandos pasidalino po pergalę namuose ir draugiškai palinkėjo sekmės viena kitai Europos čempionate. Matyt linkėjimai nebuvo visiškai nuoširdūs, nes abi komandos nugalėjusios grupės varžybose, ketvirtfinalyje suklupo. Lietuvius įveikė prancūzai rezultatu 63:47, o rusus pirmavusius pirmojoje rungtynių pusėje, iš tolimesnės kovos eliminavo Graikijos rinktinė nugalėjusi rezultatu 66:61. Tačiau šiandien jau be nereikalingų mandagumų pagaliau bus išsiaiškinta kuri gi ekipas yra stipresnė. Juo labiau, kad rungtynių kaina didelė – arba patenki į pasaulio čempionatą arba grįžti namo be nieko.

Rusijos rinktinėje niekada netrūko talentingų žaidėjų, tačiau nuo 1998 m. pasaulio čempionato, komanda nebuvo pasiekusi žymesnių pergalių tarptautinėje arenoje. Šiais metais Sergejaus Babkovo vadovaujami Andrejus Kirilenka ir kiti jaunieji Rusijos krepšinio talentai kartu su Rusijos amerikiečiu J.R.Holdenu ketino pakeisti šią tradiciją.

Rusai užėmę pirmąją vietą A grupėje. Pirmose rungtynėse Rusijos rinktinė užtikrintai įveikė savo kaimynus ukrainiečius rezultatu 86:74. Antrose grupės rungtynėse rusai nugalėjo italus rezultatu 87:61. Paskutines grupės rungtynes S.Babkovo vyrai žaidė su Vokietijos rinktine. Centrine mačo ašimi tapo D.Nowitzki ir A.Kirilenko dvikova. Rungtynės buvo itin nerezultatyvios. D.Nowitzki išplešė Vokietijos pergalę tritaškiu metimu, likus 27 sekundėms iki rungtynių pabaigos. Tai buvo 51 vokiečių taškas. Rusai sugebėjo įmesti tik 50.

2005 metų Europos čempionate smogiamoji rusų puolimo jėga yra A.Kirilenka, J.R.Holdenas bei V.Khriapa. Šis trio kartu pelno 43 iš vidutiniškai 71 taško, kuriuos Rusijos rinktinė įmeta į priešininkų krepšį. V.Khriapa kartu su A.Kirilenka atkovoja beveik pusę – 21 iš 44 vidutiškai per rungtynes atkovojamų Rusijos rinktinės kamuolių. Daugiausia rezultatyvių perdavimų atlieka J.R.Holdenas (vid. 3,5). Šis natūralizuotas Rusijos rinktinės žaidėjas kol kas metė daugiausia tritaškių – 34. Grupės rungtynėse trečdalis šio krepšininko tolimų metimų buvo taiklūs. Tačiau rungtynėse su graikais J.R. Holdenas neįmetė nei vieno iš 8 mestų tritaškių. Komandos lyderiams neblogai talkina N.Morgunovas, kuris pelno beveik po 10 taškų ir atkovoja po 3-4 kamuolius.

Sergejus Babkovas rungtynėse remiasi daugiausia 7 žaidėjų paslaugomis. Kiti penki krepšininkai beveik nerungtyniauja arba pasirodo epizodiškai. Nuo atsarginių žaidėjų suolelio rungtyniaujantys krepšininkai prie komandos rezultato vidutiniškai prideda 19 taškų.

Rungtynių Lietuva – Rusija pradžia 16:30 val.

Istorija: Lietuva – Rusija (1995 – 2005)

Lietuvos ir Rusijos rinktinių statistinių rodiklių vidurkių palyginimas Eurobasket 2005

Žaistos rungtynės

Lietuva 4

Rusija 4

Įmesta taškų

Lietuva 78

Rusija 71

Praleista taškų

Lietuva 71

Rusija 63

Dvitaškiai

Lietuva 18/34

Rusija 19/40

Tritaškiai

Lietuva 9/25

Rusija 6/22

Baudos

Lietuva 15/19

Rusija 15/22

Atkovoti kamuoliai

Lietuva 33

Rusija 44

Rez. perdavimai

Lietuva 12

Rusija 11

Klaidos

Lietuva 18

Rusija 16

Perduoti kamuoliai

Lietuva 11

Rusija 10

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.