Lietuvos rinktinė baigė kovą dėl medalių

Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė baigė kovą dėl medalių – Europos čempionato ketvirtfinalyje lietuviai 47:63 turėjo pripažinti Prancūzijos krepšininkų pranašumą.

Rungtynės prasidėjo taikliu K.Lavrinovičiaus dvitaškiu, o beveik tūkstantis mūsų rinktinės sirgalių skandavo „Lietuva, Lietuva”. Tačiau neilgam. C.Julianas išlygino rezultatą, B.Diaw pataikė tritaškį, R.Gelabale pridėjo baudos metimą ir prancūzai išsiveržė į priekį 6:2. Tada K.Lavrinovičius pelnė dar du taškus, o po B.Diaw tritaškio persvara šoktelėjo iki 6 taškų – 10:4. Kėlinuką užbaigė taiklus F.Weiso dvitaškis, padidinęs prancūzų persvarą iki 8 taškų – 14:6.

Antrasis kėlinukas prasidėjo sėkminga prancūzų atkarpa 8:0 ir padidino persvarą iki šešiolikos taškų – 22:6. Tuomet sėkmingai sužaidė į aikštelę išbėgęs P.Jankūnas, tačiau tragiškas pataikymas (dvitaškiai 8/18 ir tritaškiai 0/9) neleido lietuviams ne tik sumažinti prancūzų pranašumo, bet ir nors kiek juos prisivyti. Atrodo, kad lietuviai prarado pasitikėjimą savimi, jie bijojo veržtis ir atakuoti iš arčiau, mūsiškiai nei karto nestojo prie baudų metimų linijos. Kėlinuką pabaigė taiklūs F.Pietruso baudos metimai ir ilsėtis krepšininkai išėjo Prancūzijos rinktinei laimint šešiolikos taškų skirtumu – 32:16.

Pirmuosius taškus antroje rungtynių pusėje pelnė lietuviai – S.Jasaitis pataikė pirmąjį Lietuvos tritaškį šiose rungtynėse. Po to tritaškį pridėjo K.Lavrinovičius, tačiau prancūzai neatsipalaidavo ir išlaikė skirtumą. Abi komandos darė daug klaidų tiek puolant, tiek ginantis. Dar vienas šansas lietuviams atsirado iki kėlinuko pabaigos likus maždaug trims minutėms. Du taškus su pražanga pataikė D.Lavrinovičius, o nepataikęs baudos metimo atkovojo kamuolį ir įdėjo į krepšį. Kitos atakos metu tas pats krepšininkas atkovojo kamuolį puolime ir pataisė draugo metimą, skirtumas sumažėjo iki 8 taškų – 36:44.

Ketvirtasis kėlinukas nežadėjo nieko gero, jį pradėjo sėkminga prancūzų atkarpa 7:0, kuri beveik palaidojo visas viltis kovoti dėl pergalės. Nors lietuviai ilgai prasiženginėjo prieš ir bandė sustiprinti gynybą, puolimas ir toliau nesisekė, o Prancūzijos rinktinė žaidė patikimai, gynėsi gerai ir atakavo nepriekaištingai. Be to, lietuviams sutrukdė tragiškas tritaškių pataikymas – 2 tritaškiai iš 20 (10 proc.).

Penktadienį 15:30 Lietuvos rinktinė kovos su Rusijos krepšininkais. Pergalės atveju mūsiškiai pateks į finalą dėl panktosios vietos.

Lietuva: K.Lavrinovičius 11 (1/6 tritaškis, 3 klaidos), D.Lavrinovičius 9, R.Javtokas 8 (8 atk.kam.), S.Jasaitis 5, V.Ginevičius, M.Lukauskis ir P.Jankūnas – po 4, R.Šiškauskas 2 (1/7 drvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 3 klaidos).

Prancūzija: B.Diaw 18 (11 atk.kam., 5 klaidos), A.Rigaudeau ir T.Parkeris (5 rez.perd.) – po 11, F.Pietrusas 6 (8 atk.kam.), M.Pietrusas ir F.Weisas (11 atk.kam.) – po 5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

4 atsiliepimai į "Lietuvos rinktinė baigė kovą dėl medalių"

  1. sigitas

    manau geras babkes PRANCUZAI rinktinei sumokejo 😐

  2. giedrius

    nesitikejau kad pralaimes.. 🙁

  3. Sigitui

    tu cia apie ka? is tiesu taip beviltiskai sutrike, issiderine lietuviai atrode, kad nejuciom imi galvoti, kad pasidave….

  4. sportinykas

    man kažkaip irgi atrodo, kad juos nupirko. Nu blyn taip atrode, kad jauciaus, kad aš tikrai galėčiau išbėgęs į aikštelę padėti (ir būčiau padėjęs)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.