„Barcelona” ir „Valencia” sužaidė lygiosiomis

Trečiadienį Ispanijoje buvo žaidžiami „La Ligos” ketvirtojo turo susitikimai. Čempionų titulą ginanti „Barcelona” namuose sužaidė lygiosiomis 2-2 su „Valencia”, Čempionų Lygoje žaidžiantis „Villarreal” namuose 1-2 nusileido Vigo „Celta” ekipai, kuri bent iki kito turo tapo čempionato lydere, o „Real Sociedad” 3-2 palaužė Madrido „Atletico” ekipą.

„Nou Camp” stadione vykusiose rungtynėse grubias klaidas darė abiejų komandų vartininkai, tačiau labiau nepatenkintas savo pasirodymu bus „Valencia” vartų sargas S.Canizaresas, rungtynių pabaigoje leidęs portugalui Deco išlyginti rezultatą.

Atkakliose rungtynėse pirmieji į priekį išsiveržė šeimininkai – pirmojo kėlinio pabaigoje prancūzas Ludovicas Giuly dešiniajame baudos aikštelės krašte gavęs perdavimą iš Samuelio Eto’o pasiuntė kamuolį į tolimąjį vartų kampą. Vis tik persvara „Barca” džiaugėsi neilgai – du įvarčius per porą minučių įmušė „Valencia” puolėjas Davidas Villa. 53 minutę jis realizavo savo paties uždirbtą 11 metrų baudinį, o po minutės pasinaudojo „Barca” vartų sargo Victoro Valdeso klaida ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Vis tik 80 minutę „Barcai” pavyko išlyginti rezultatą – S.Canizaresas nepagavo Ronaldinho skersuoto kamuolio ir brazilų kilmės portugalas Deco pasiuntė kamuolį į tinklą.

La Korunijoje vietos „Deportivo” sužaidė lygiosiomis 1-1 su Sevilijos „Betis” vienuolike. Atkaklios rungtynės pasižymėjo tuo, kad teisėjas neįskaitė net trijų įvarčių. Pirmieji į priekį išsiveržė svečiai, kuomet „Betis” atakų lyderis R.Oliveira į vartus nukreipė puikų Joaquino perdavimą iš krašto. Vis tik rezultatą pirmojo kėlinio pabaigoje išlygino Diego Tristanas, realizavęs paties uždirbtą 11 metrų baudinį.

Gražiausias trečiadienio įvartis buvo įmuštas Getafėje, kur vykusios rungtynės tarp „Getafe” ir „Mallorca” pasibaigė 1-1. Šeimininkai į priekį išsiveržė jau 7 minutę ir jau atrodė, kad jie pratęs savo puikų sezono startą, tačiau likus dviem minutėm iki pagrindinio laiko pabaigos įvartį iš 40 metrų įmušė „Mallorca” žaidėjas Fernando Navarro.

Nulinėmis lygiosiomis pasibaigė rungtynės Malagoje, kur vietos ekipa susitiko su „Alaves”. Vis tik „Malaga” žaidėjai bus nusiminę labiau, kadangi pirmajame kėlinyje saugo Duda smūgiuotas kamuolys atšoko nuo virpsto, o antrajame kėlinyje Salvos Ballestos smūgį nuo vartų linijos išmušė gynėjas. Rungtynes šeimininkai baigė dešimtyje, kadangi antrą geltoną kortelę 87 minutę gavo Andersonas Silva.

Praėjusiame ture minimaliu rezultatu įveikę Madrido „Real”, šįkart Barselonos „Espanyol” turėjo pripažinti minimalų „Racing Santander” pranašumą. Vienintelį įvartį po serijos rikošetų įmušė buvęs „Sevilla” puolėjas Antonito.
Rungtynių pabaigoje raudoną kortelę prieš save išvydo „Espanyol” gynėjas Alberto Lopo.

Kita ekipa, praėjusiame ture pateikusi staigmeną, Madrido „Atletico” svečiuose 3-2 nusileido San Sebastiano „Real Sociedad” ekipai. Nors sužaidus 20 minučių atrodė, kad Carloso Bianchi vadovaujamiems svečiams šios rungtynės bus tik lengvas pasivaikščiojimas, kadangi po įvartį įmušė Fernando Torresas ir Matėja Kežmanas, tačiau viltį šeimininkams grąžino serbas Darko Kovačevičius, antrojo kėlinio pradžioje pasiuntęs kamuolį į tinklą.

Vėliau rezultatą išlygino po sunkios traumos atsigavęs turkas Nihatas, gavęs buvusio „Atletico” žaidėjo Alvaro Novo perdavimą ir pelnęs įvartį, o jau per pridėtą laiką pergalę pasinaudojęs gynėjų klaidomis išplėšė Darko Kovačevičius.

Saragosoje pergalę 3-1 prieš Pamplonos „Osasuna” šventė vietos ekipa. Pirmajame kėlinyje puikiai savo vartus saugojo „Osasuna” vartininkas Ricardo, tačiau antrojo kėlinio pradžioje vienas iš brolių Milito, iš iširusios „Genoa” atėjęs Diego, po puikaus brazilo Savio perdavimo smūgiu galva išvedė šeimininkus į priekį. Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių rezultatą padvigubino Sergio Garcia, o po dviejų minučių saugas Savio pavertė rezultatą triuškinančiu. Vis tik svečiams pavyko sušvelninti rezultatą – tai 85 minutę baudos smūgiu padarė prancūzas Ludovicas Delporte.

Sevilijoje „Sevilla” sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Cadiz”, tačiau būtent svečiai buvo labiau nepatenkinti rezultatu – jie nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.

Netikėtai pralaimėjimą patyrė praėjusio sezono atradimas „Villarreal”, namuose pralaimėjęs į „La Ligą” sugrįžusiai Vigo „Celta” vienuolikei. Du brazilo Fernando Baiano įvarčiai – vienas po buvusio „Liverpool” saugo Antonio Nunezo perdavimo, o kitas po individualaus reido – leido svečiams susikrauti pranašumą, kurio užteko pergalei, nors Juanas Romanas Riquelme ir grąžino šeimininkams viltį, rungtynių pabaigoje baudos smūgiu sušvelninęs rezultatą.

Ketvirtadienį žaidžiamos vienintelės likusios ketvirtojo turo rungtynės Madride tarp „Real” ir Bilbao „Athletic”. Praėjusiame sezone „Athletic” buvo viena neparankiausių ekipų Karališkajam klubui.

Turnyrinė lentelė

Trečiadienio rezultatai

Zaragoza 3 – 1 Osasuna

Villarreal 1 – 2 Celta

Barcelona 2 – 2 Valencia

Real Sociedad 3 – 2 Atletico

Racing Santander 1 – 0 Espanyol

Malaga 0 – 0 Alaves

Deportivo 1 – 1 Betis

Sevilla 0 – 0 Cadiz

Getafe 1 – 1 Mallorca

Rezultatyviausi žaidėjai

1. David Villa (Valencia) – 4;
2-6. Fernando Baiano (Celta Vigo) – 3;
2-6. Ivan Riki (Getafe) – 3;
2-6. Nene (Alaves) – 3;
2-6. Juan Arango (Real Mallorca) – 3;
2-6. Samuel Eto’o (Barcelona) – 3;

Artūras Salda

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.