Teismas svarstys M. Chodorkovskio ir P. Lebedevo advokatų kasacinį skundą

Maskvos miesto teismas pirmadienį svarstys buvusio „Jukos” vadovo Michailo Chodorkovskio ir jo kolegos Platono Lebedevo advokatų, reikalaujančių atšaukti nuosprendį, kasacinį skundą. Apeliacijoje advokatai prašo visiškai išteisinti jų ginamuosius, remdamasi Rusijos dienraščiu „Vedomosti” praneša ELTA.

Skundo svarstymas buvo numatytas rugsėjo 14 dieną, tačiau teisėjas buvo priverstas atidėti svarstymą dėl to, kad M. Chodorkovskio advokatas Genrichas Padva buvo skubiai paguldytas į ligoninę likus kelioms dienoms iki teismo posėdžio. Pasak advokato, jis buvo priverstas kreiptis į ligoninę dėl lėtinės ligos paūmėjimo, ir artimiausiu metu jo tikriausiai laukia operacija.

Tačiau prokuroras Dmitrijus Šochinas pateikė pažymą iš 50-osios miesto ligoninės, kurioje teigiama, kad G. Padva buvo paguldytas į gydymo įstaigą planine tvarka, taigi jis iš anksto žinojo, kad posėdžio metu gulės ligoninėje. Prokuroro nuomone, „asmenų, iš anksto informuotų apie teismo posėdį, neatvykimas nesudaro kliūčių svarstyti bylą”.

G. Padva – vienintelis M. Chodorkovskio advokatas, su kuriuo buvo sudaryta sutartis dėl dalyvavimo teismo procese Maskvos miesto teisme, nes kiti gynėjai nespėjo iki galo susipažinti su bylos medžiaga. Jeigu advokatui prireiks ilgalaikio gydymo, nuteistajam teks išsirinkti sau kitą gynėją, pranešė teisėjas. Pirmadienį paaiškės, koks advokatas atstovaus buvusiam „Jukos” vadovui M. Chodorkovskiui kasacinėje instancijoje.

Antrasis nuteistasis – P. Lebedevas atsisakė dalyvauti kasacinio skundo svarstymo procese, dalyvauti jis uždraudė ir savo advokatams. Pirmojo posėdžio pradžioje „Menatep” vadovas P. Lebedevas jo paties prašymu buvo išvestas iš Maskvos miesto teismo salės.

Šių metų gegužės 31 dieną M. Chodorkovskis ir jo verslo partneris P. Lebedevas dėl sukčiavimo ir mokesčių slėpimo buvo nuteisti po devynerius metus kalėti.

2005-09-19 09:36

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.