Pasimatyti su nuteistuoju moteris mėgino pateikdama suklastotą dokumentą

Vakar Marijampolės pataisos namų pareigūnai demaskavo moterį, kuri pasinaudodama, kaip įtariama, suklastotu vaiko gimimo liudijimu, mėgino patekti į ilgalaikį pasimatymą su vienu nuteistuoju.
Pataisos namų administracija nuteistajam 44 metų Vidmantui Urbonui suteikė ilgalaikį (iki dviejų parų) pasimatymą. Rugsėjo 14-osios popietę pasimatyti su juo atvyko 47 metų Anelė Ch. Pareigūnams ji pateikė savo pasą ir gimimo liudijimą, patvirtinantį, kad ji su minėtu nuteistuoju turi bendrą dukrą – trejų metukų Svetlaną.
Pagal Bausmių vykdymo kodeksą, ilgalaikiai pasimatymai suteikiant teisę kartu gyventi leidžiami tik su sutuoktiniu, sugyventiniu ar artimaisiais giminaičiais, taip pat su asmeniu, su kuriuo nuteistasis turi bendrą vaiką, jei nei nuteistasis, nei šis asmuo nėra susituokęs su kitu asmeniu arba neturi sugyventinių.
Tačiau viešnios pateiktas vaiko gimimo liudijimas pareigūnei sukėlė įtarimą. Beveik prieš mėnesį, rugpjūčio 16-ąją, ši moteris buvo atvykusi pasimatyti su tuo pačiu nuteistuoju. Tačiau tą kartą vietoj vaiko gimimo liudijimo ji turėjo tik jo kopiją. Šiame dokumente mergaitės motina buvo nurodyta Anelė Urbonienė. Moteriškė aiškino, kad originalas kažin kur prapuolęs. Anelė Ch. pateikė ir ištuokos su Kaziu Ch. liudijimą, tačiau dokumento, patvirtinančio jos santuoką su V. Urbonu, neturėjo. Minėto nuteistojo asmens byloje parašyta, kad jis – išsiskyręs.
Atsižvelgiant į visa tai, nuteistojo ilgalaikis pasimatymas su Anele Ch. buvo pakeistas į trumpalaikį. Dėl visa ko pasidariusi vaiko gimimo liudijimo kopijos kopiją pareigūnė paprašė kitą kartą atsivežti originalą bei santuokos liudijimą.
Šįsyk Anelė Ch. pateikė dukros gimimo liudijimo originalą. Tačiau sulyginusi jį su turėta kopija pareigūnė nustatė, kad jie gerokai skiriasi. Neatitiko dokumentų numeris, išdavimo data, dukros vardas (Sveta ir Svetlana) ir asmens kodas, gimimo vieta, motinos pavardė.
Įtarus, jog moteriškė ir šį kartą į ilgalaikį pasimatymą su nuteistuoju mėgina prasmukti neteisėtai, pasinaudodama suklastotu dokumentu, ji buvo sulaikyta ir perduota policijos pareigūnams. Įtariama, kad ir anksčiau pateikto gimimo liudijimo kopija buvo suklastota – šiame dokumente nurodytas asmens kodas iš tiesų yra ne A. Urbonienės, o pačios Anelės Ch.
Už dokumento suklastojimą ar jo panaudojimą arba realizavimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.
Moterų mėginimai prisidengus svetimais dokumentais prasmukti į ilgalaikius pasimatymus su nuteistaisiais – įkalinimo įstaigų pareigūnams jokia naujiena. Neretai tam naudojami nuteistųjų seserų pasai. Marijampolės pataisos namų pareigūnai neatmeta galimybės, kad Anelė Ch. su V. Urbonu galėjo susipažinti ir bendrauti dar laisvėje.
Marijampolės rajono gyventojas V. Urbonas teistas devynis kartus. Įdomu, kad šįsyk jis bausmę atlieka už dokumento suklastojimą ar jo panaudojimą. Pernai liepą Kauno miesto apylinkės teismas jam skyrė aštuonių mėnesių, o prijungęs dalį neatliktos bausmės pagal ankstesnį nuosprendį (už seksualinį prievartavimą bei vagystes) – ketverių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Pataisos namų vartai jam turėtų atsiverti 2008-ųjų spalį.
Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka beveik 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.