Plastilininių šedevrų kūrėjas džiaugiasi rimtu įvertinimu

Net tris „Oskaro” statulėles laimėjęs režisierius Nickas Parkas po Toronto kino festivalį vaikšto pasipuošęs didžiule šypsena. Šį penktadienį įvyks pasaulinė jo plastilininio filmo „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas” premjera, tad režisierius neslepia džiaugsmo: „Taip, pagaliau mane rimtai vertina. Man tai yra svajonės išsipildymas”. Lietuviams gerai žinomo „Viščiukų maišto” autorius šįkart didžiajame ekrane pasakoja dviejų jį išgarsinusių herojų, išradėjo Voliso ir jo šuns Gromito, nuotykius jiems pristačius naujausią išradimą – originalų kovos su daržų kenkėjais būdą.
Nickas Parkas sako, kad juostoje „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas” jis sujungė du žanrus – animaciją ir veiksmo filmą, o tai jo kūriniui suteikia naują kokybę. Visi filmo veikėjai buvo padaryti iš plastilino ir valdomi miniatiūrinėse, tačiau realiose filmavimo aikštelėse. Žingsnelis po žingsnelio, detalė po detalės buvo sukurta iliuzija, kad filmo personažai juda. Taip vyksta plastilininės animacijos kūrimas. Skaitmeninė animacija čia buvo panaudota tik keliose scenose, kurios iš viso filmo laiko užima tik kelias sekundes.
Pasak N. Parko, plastilinas yra nuostabus būdas išreikšti žmogaus emocijas. Pavyzdžiui, netgi tokio herojaus kaip tylus šuo Gromitas, kuris savo subtilią nuomonę išsako antakių kilstelėjimu, uodegos vizginimu ar kūno poza. „Būtent taip ir yra. Štai dėl ko man patinka plastilinas. Niekada nesijaučiau, kad būčiau priverstas pasirinkti tarp plastilino ir kompiuterinės animacijos. Man plastilinas yra išraiškinga ir greita priemonė. Viskas įvyksta priešais kamerą kaip tikrame veiksmo filme, bet kiek lėčiau, nes mes tobuliname veikėjus priklijuodami plonytes daleles. Animatorius su savo herojumi praleidžia kiekvieną filmo sekundę, todėl suteikia jam dvasią ir pačių įvairiausių charakterio bruožų. Žiūrovai negali to nepastebėti”, – pasakojo plastilinių šedevrų meistras, kurio naujausią darbą lietuviai išvys jau spalio 28 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.