Sustojęs laikrodis pataisomas

Laikrodžiai paprastai sustoja „ne laiku”. Ir priežastis būna neaiški. Kas jiems atsitinka, ar juos galima sutaisyti?

Laikrodininkas Raimundas Grušas patikino, kad nesutaisomų laikrodžių pasitaiko, bet retai.

Sustoti gali netgi naujas laikrodis. Dažniausiai – nusilpus baterijai, nes ir naujame laikrodyje ji galėjo būti nebenauja. Tokio gedimo „remontas” užtrunka tik minutėlę.

Kamuoja laikrodžius ir „vasarinės” bėdos.

Į juos dažnai patenka vandens, smėlio. Tada laikrodžiai yra valomi, o remontas užtrunka ilgiau. Priklausomai nuo laikrodžio mechanizmo remontas kainuoja 10 – 40 Lt.

„Žmonės klausia, ar galime sutaisyti brangius šveicariškus laikrodžius. Dažniausiai galime, tačiau jei gedimas rimtas, jei reikia keisti mechanizmą, remontas užtruks. Teks užsakyti mechanizmą ir visą mėnesį ar net ilgiau jo laukti. Tačiau klientai sutinka ir su tokiomis sąlygomis, nes laikrodis jiems būna ar brangi dovana, ar brangus prisiminimas”, – sakė laikrodžių meistras R.Grušas.

Pagyvenę žmonės prašo sutaisyti senus rusiškus laikrodžius „Slava”, „Raketa”, „Luč”, „Čaika”, „Zaria” ir panašius. Laikrodininkai sutaiso ir šiuos.

Nors ir nedaug, tačiau dar likę elektroninių rankinių laikrodžių. Juos sutaisyti įmanoma ne visada, nes nebedirba mikroschemos.

Rugsėjis laikrodininkams – žadintuvų sezonas. Taisomi visokie, netgi mechaniniai, kurių nedaug belikę. Laikrodininkams dažniausiai paklūsta ir mušantys laikrodžiai, ir laikrodinės „gegutės”. Tačiau kiekvienas gedimas ar laikrodžio „paukštelis” gali turėti nenumatytų ypatumų ir nepasiduoti sutaisomas. Labai retais atvejais laikrodininkas, kaip koks daktaras, eina į namus. Tačiau tik dėl ypatingų laikrodžių ir ypatingai prašant.

Janina Zvonkuvienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.