Kelialapį į Europos čempionatą iškovojo Izraelio krepšininkai

Europos čempionato kvalifikaciniame turnyre Izraelio rinktinė rezultatu 83:69 nugalėjo Vengriją ir iškovojo teisę rungtyniauti senojo žemyno pirmenybėse.

Rungtynių pradžioje kova vyko atkakli – pirmavo tai vieną, tai kita komanda, tačiau pirmąjį kėlinuką sėkmingiau užbaigė Izraelis, išsiveržęs į priekį 5 taškų skirtumu.

Antrajame ketvirtyje izraeliečiai spurtavo 11:0 ir padidino pranašumą iki 12 taškų (29:17). Po šio spurto vengrams priartėti prie varžovų nepavyko iki trečiojo kėlinuko pabaigos, kuomet I.Nemethas tritaškiu sušvelnino skirtumą iki 3 taškų (55:52).

Lemiamoje rungtynių dalyje vengrams dar kartą buvo pavykę sumažinti skirtumą iki 3 taškų (72:69), tačiau tai buvo viskas, ką jie sugebėjo padaryti.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo M.Tapiro, surinkęs 18 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius, T.Buršteinas (5 atk. kam.) ir D.Hagagas – po 17, Y.Greenas – 15 (7 atk. kam.), C.Watsonas – 9 (5 atk. kam.).

Vengrijos rinktinėje išsiskyrė R.Gulyasas, pelnęs 25 taškus ir atkovojęs 9 kamuolius, C.Denesas ir Z.Meszarosas – po 11, K.Davidas – 10 (10 atk. kam.). Beje, reikėtų paminėti, jog L.Kalmanas per 4 kėlinuką padarė 4 klaidas, prametė 5 metimus ir prasižengė 2 kartus, nors ir atkovojo 2 kamuolius.

Izraelio rinktinėje dėl išnaudoto pražangų limito aikštę anksčiau laiko turėjo palikti I.Kozikaro ir Y.Greenas, tuo tarpu Vengrų komandoje tokių žaidėjų buvo 3: Z.Meszarosas, G.Fodoras ir G.Denesas.

Europos čempionate Izraelio varžovais D grupėje bus Latvijos, Serbijos ir Juodkalnijos bei Ispanijos rinktinės. Pirmąsias rungtynes jie žais jau penktadienį su Latvija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.